Akers finansdirektør Trond Brandsrud har sagt opp sin stilling i selskapet, opplyser Aker i en børsmelding tirsdag.

Nyheten kommer nøyaktig fem år etter at 57-åringen startet i jobben.

- Jeg er av den oppfatningen at dette er en naturlig periode å sitte i en slik stilling, sier han til DN.

-  For min egen del ønsker jeg å hente energi fra å se på nye muligheter utenfor Aker. Jeg har ingen annen jobb for hånden, og vil bruke de siste tre månedene i Aker på å vurdere min videre karriere, sier den avtroppende finansdirektøren.

- Masse energi

Brandsrud ser tilbake på de siste fem årene «med bare positive følelser».

- Aker har vært og er fortsatt et spennende selskap. Jeg har hatt gleden av å jobbe i et veldig dynamisk team med stor eierkraft, sier han.

- Hvordan har det vært å hatt Kjell Inge Røkke som eier?

- Det er spennende og utfordrende. Han har masse kraft og energi, og er en spesiell puls i et selskap som Aker. Hvor han henter all denne energien fra, kan man jo alltids spørre seg – det er i hvert fall inspirerende, svarer Brandsrud.

Fortsetter i Aker-styrer

Som finansdirektør har han hatt en variert hverdag. Perioden i selskapet har vært både lærerrik og spennende, understreker Brandsrud tirsdag.

- Hva er du mest fornøyd med å ha fått til?

- Her skal jeg være forsiktig med å trekke frem noe, men jeg ser blant annet tilbake på Aker Drilling, som i sin tid ble tatt tilbake på børs og solgt til Transocean. Det andre er etableringen av Ocean Yield, et selskap jeg som styreleder har fått vært med på utvikle de siste tre årene.

- Hva har vært den største utfordringen?

- Det er å hele tiden være med å utvikle Akers portefølje og reposisjonere den for fremtiden.

I tirsdagens melding opplyses det at Brandsrud fortsetter som styreleder i de Aker-deleide selskapene Ocean Yield og Norron AB.

- Du går med andre ord ikke til en konkurrent?

- Jeg har ingen konkrete oppgaver nå, og er blitt anmodet om å fortsette i mine to styreverv. Det synes jeg er spennende å få fortsette med, svarer han.

Les også:
Hellas forbereder seg på bank-kaos
Mener oljebransjen må gå fra Mercedes til Toyota
USA i dag: Advarer mot rentesmell  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.