Et oppkjøp i farmasisektoren sørget for at Nasdaq skilte seg fra de to andre nøkkelindeksene tirsdag. Men det ble ingen rekorddag, tross sprek begynnelse.

Mylan steg etter at Teva Pharmaceutical Industries kom med bud som verdsetter selskapet til 40,1 milliarder dollar. Det er det største oppkjøpsforsøket i bransjen så langt iår, ifølge Bloomberg News.

Et oppkjøp kan skape en maktbastion for generisk medisin med en årlig omsetning på mer enn 27 milliarder dollar.

Mylan-aksjen steg 8,7 prosent til 73,96 dollar, mens Teva Pharmaceutical endte 1,4 prosent høyere til 64,16 dollar.

- Resultatene har kommet inn litt bedre enn de reduserte forventningene, og med de lave rentene vi ser kan selskaper som Teva utstede lån som praktisk talt er gratis for dem, sier internasjonal rentesjef Andrew Brenner i National Alliance Capital Markets til Bloomberg News.

På begynnelsen av handelsdagen så det ut som den brede S&P 500-indeksen kunne yppe seg mot rekorden på 2.119,59 poeng fra begynnelsen av mars. Men det endret seg etter kort tid.

- Det ser ut som vi får et fortsatt løft i aksjer siden etterspørselen er der og rekorden er innen rekkevidde. Folk antar at Fed kommer til å holde renten lav i en lang tid fremover, sa Brenner.

Halvlederselskapet Lam Research este 8,3 prosent til 77,96 dollar etter at selskapet leverte bedre resultater enn ventet og jekket opp guidingen for fjerde kvartal.

Analytikerne venter nå at S&P 500-selskapene vil rapportere Q1-resultater som ligger 4,3 prosent dårligere enn fjorårets. Det er likevel noe opp fra nedgangen på 5,6 prosent de så for seg for 11 dager siden.

Noen mener likevel tallknuserne har gått for langt i sin iver etter å kutte resultatforventningene.

- Dette vil gi markedet en kortsiktig opptur etterhvert som resultatene tikker inn. Jeg er fortsatt forsiktig med tanke på de neste kvartalene grunnet påvirkningen fra den økonomiske nedturen og den styrkede dollaren, sier investeringsdirektør Francois Savary i Reyl & Cie til Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Da Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut: