Meglerhuset SEBs uavhengig gjennomgang av Apax Partners bud på alle aksjene i Evry er klar.

Les også: Apax byr på Evry

Etter at ledelsen i Evry i desember inngikk avtale om at det Apax Partners-eide selskapet Lyngen Bidco skulle kjøpe selskapet til en pris tilsvarende 16 kroner per aksje, har det vært forsøk på å stanse oppkjøpet. En gruppe aksjonærer mener fremgangsmåten er et brudd på reglene om god selskapsstyring.

I tråd med reglene i verdipapirhandelloven har meglerhuset SEB vurdert rimeligheten av budet fra det Apax-eide selskapet. SEB konkluderer med at prisingen er innenfor det andre selskaper i samme bransje prises til. Likevel bemerker SEB at aksjonærene ikke får full betaling for mulig vekstpotensial i selskapet.

- Vår analyse indikerer at det pliktige budet ikke gir full uttelling for selskapets vekstmuligheter, men vi anerkjenner at det er en betydelige risiko assosiert med å nå ventet vekst og marginmål. Vi forventer ikke at markedet verdsetter potensialet fullt ut på nåværende tidspunkt og under de rådende markedsforholdene, skriver meglerhusets analytikere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.