I meldingen vises det til at skipet tidligere er blitt tildelt en kontrakt med Petrobras med oppstart i andre halvdel av 2016.

Selskapet opplyser nå at før starten av kontrakten vil skipet modifiseres for en kostnad på rundt 90 millioner dollar. Tidligere har selskapet kommunisert en investering i skipet på rundt 100 millioner dollar.

Selskapet opplyser at investeringen vil bli finansiert av Ocean Yield mot en økning i bareboat-raten.

Det vises til at skipet er på bareboat-charter til AKOFS Wayfarer frem til 2027, som er fullt garantert av Akastor.

Videre opplyses det at eksisterende utestående lån knyttet til skipet er rundt 107 millioner dollar. Den nye kredittfasiliteten vil finansiere modifiseringen av skipet mens resten av fasiliteten på 23 millioner dollar vil bli brukt til generelle selskapsformål.

Administrerende direktør Lars Solbakken sier i en kommentar at han er glad for å kunngjøre signeringen av en ny kredittfasilitet som gir Ocean Yield attraktiv finansiering for «Aker Wayfarer» og vil, sammen med den nylig annonserte obligasjonslån på en milliard kroner, ytterligere styrke selskapets evne til å fortsette vekst i selskapet.

Les også:
- Det er veldig lett å tjene penger
Norwegian risikerer politianmeldelse
Her er det oppdaget et gigantisk basseng med magma (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.