På ukens siste handelsdag var det Google, Microsoft og Amazon som ledet vei etter at alle leverte tall for første kvartal.

- Det er veldig oppløftende at vi denne gangen har gode resultater fra teknologiselskapene som er med på å støtte Nasdaq-rekorden, sa inveseringssjef Manish Singh i Crossbridge Capital til Bloomberg News.

- Det er ikke samme eufori som for 15 år siden. Rallyet i teknoaksjer ser bærekraftig ut fordi disse selskapene har vært i markedet i mange år. Den amerikanske resultatsesongen totalt sett har ikke blitt så halvgæren likevel, fortsatte Singh.

Torsdag slo Nasdaq sin egen 15-år gamle toppnotering. Fredag fortsatte den teknologitunge indeksen enda høyere. Så langt iår er indeksen opp 7,52 prosent.

Google leverte resultater som viste at annonseinntektene stiger. Aksjen endte opp tre prosent til 573,95 dollar.

Amazon løftet seg hele 14,3 prosent til 445,83 dollar etter at omsetningen steg mer enn analytikerne forutså.

Microsoft var opp 10,2 prosent til 47,74 dollar etter at selskapets resultater overgikk forventningene.

Dollarfrykt

Mange markedsaktører har vært opptatt av hvordan den sterke dollaren slår inn på bunnlinjen i førstekvartalsresultatene.

- Alt dreier seg om resultatene, sa investeringssjef Hank Smith i Haverford Trust til Bloomberg News.

- Det markedet også uttrykker er at denne dollarmotvinden er i markedet. Det er ikke uventet. Hvis det var uventet tror jeg ikke vi ville sett S&P så nær en rekordnotering, sa han.

Så langt i rapporteringssesongen har 76 prosent av selskapene slått resultatforventningene og 51 prosent levert bedre på topplinjen. Til uken leverer viktige selskaper som Apple og Pfizer sine tall for første kvartal.

Da Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.