Oslo Børs falt bredt tirsdag ledet an av oppdrettsaksjer.

DNB Markets har nedgradert Marine Harvest, Bakkafrost, Norway Royal Salmon og Grieg Seafood til hold fra kjøp etter kursoppgangen den siste tiden.

Marine Harvest meldte dessuten tirsdag at vulkanutbruddet sist fredag rammet to Marine Harvest-anlegg i Chile, et klekkeri og et stamfiskanlegg. Marine Harvests chilenske virksomhettapte i den anledning 6,8 millioner yngel, 2,4 millioner øyerogn og rundt 3.700 stamfisk. Slaktevolum for 2015 og 2016 ventes imidlertid ikke å bli påvirket av vulkanutbruddet.

Pareto Securities skrev i en oppdatering mandag at de ventet Marine Harvests tap i slaktevolum som følge av slaktevolumet ville være på mellom 20.000 og 70.000 tonn i Chile i 2017. Etter tirsdagens oppdatering anslår de at tapet vil være i den lavere enden av det estimatet.

«Vi ser en stram markedsbalanse for 2016-2017 og ser det som positivt at vi ikke får stor volatilitet i tilbudsveksten og priser som konsekvens av vulkanen», skriver meglerhuset.

De har kjøpsanbefaling og kursmål 119 kroner på Marine Harvest-aksjen.

SpareBank 1 Markets skriver på sin side at de er overbevist om at produksjonen i Chile vil bli negativt påvirket av hendelsen allerede i 2016, noe de venter vil ha en positiv effekt på prisutviklingen globalt. De mener samtidig at mye av oppsiden som følge av hendelsen nå er priset inn etter en markert oppgang for aksjene i laksesektoren i etterkant av hendelsen.

Marine Harvest falt 3,7 prosent til 94,55 kroner, omsatt for 317 millioner kroner.

Total og BP rapporterte tirsdag resultater som var bedre enn ventet. Torsdag rapporterer Statoil sine kvartalstall.

DNB Markets skriver i en oppdatering at BP og Totals resultater reflekterer en solid utvikling for nedstrømaktivitetene. Meglerhuset venter gode resultater også for Statoil innen nedstrømvirksomheten, men svake forventinger til den internasjonale virksomheten mer enn veier opp for dette. Statoil en av aktørene innen sektoren med minst eksponering mot nedstrømaktiviteter.

Barclays oppjusterer tirsdag, ifølge Bloomberg News, sine oljeprisanslag for 2015 og 2016 grunnet økt geopolitisk risiko, ytterligere nedstengninger av produksjon og lavere gasspriser i USA.

Meglerhuset ser nå en gjennomsnittlig Brent-pris på 60 dollar i 2015 og 68 dollar i 2016, fremgår det i følge nyhetstjenesten.

I oppdateringen fremhever Barclays at utsiktene for produksjonsøkning i Irak blir stadig dårligere, og de ser nå flat produksjonsvekst i 2016 fra landet mot tidligere vekst på 200.000 fat pr dag.

«Bombingen i Erbil i den kurdiske regionen og Isis sin fremgang ved Baiji-raffineriet den seneste måneden varsler også en forverring av sikkerhetsmiljøet for 400.000-500.000 fat pr dag av oljeproduksjonen i nord samt landets stabilitet», heter det i oppdateringen skriver Bloomberg News.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,11 prosent til 644,85 poeng, omsatt for 3,8 milliarder kroner.

Les også:
Apple til høyeste nivå noensinne

Raskeste Ford på 10 år  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.