Saken er oppdatert.

Offshoreentreprenør Aker Solutions fikk et bruttoresultat (ebitda) på 591 millioner kroner i første kvartal 2015, mot 666 millioner kroner i samme periode ifjor, viser selskapets kvartalsrapport onsdag.

Dette var på forhånd forventet til 661 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Samtidig hadde selskapet en ordreinngang på 9.010 millioner kroner i første kvartal 2015, mot ventet 8.257 millioner kroner.

Ordrereserven var på 48.320 millioner kroner ved utgangen av kvartalet,  mens den var ventet å være 48.078 millioner kroner.

Dette er årsaken til at aksjen stiger moderat på Oslo Børs ved åpningstid.

Se tabell nederst i saken.

Krevende marked

Toppsjef Luis Araujo har tidligere vist til betydningen av milliardkontrakt på Johan Sverdrup, som selskapet ble tildelt i januar.

Under kvartalspresentasjonen onsdag, understreket han nok en gang at ordrereserven nå er såpass sterkt at selskapet skal komme seg helskinnet gjennom nedturen i sektoren.

Etter at Statoil trakk i nødbremsen og kuttet investeringer, har selskapene som leverer tjenester til oljeselskapet fått mindre å gjøre. Aker Solutions er blant selskapene som merker det aller best, eller verst.

Resultatet for første kvartal tynges av negative finansielle poster på 107 millioner kroner, mot negative 26 millioner kroner året før, opplyser selskapet i onsdagens melding.

Nedskrivninger, avskrivninger og amortiseringer var også noe høyere enn ifjor på 183 millioner kroner, mot 145 millioner i samme kvartal året før, heter det.

Venter vekst

Innen markedet for modifikasjon og vedlikehold av oljeplattformer og installasjoner er det spesielt tøft. Men etter å ha kuttet kostnader har toppsjef Luis Araujo forventet fremgang.

I onsdagens rapport skriver selskapet at det venter å vokse med sine nøkkelmarkeder på mellomlang sikt, og sikter på å i alle fall opprettholde markedsandelen i sine kjerneområder.

Marginene ventes robuste i Engineering og ventes å gradvis bedres i MMO.

Innen Subsea-segmentet, sikter Aker Solutions på å nå marginer på linje med sammenlignbare selskaper på sikt, og en ROACE på 20 til 25 prosent på mellomlang sikt.

Anbefalte salg

Før rapporten ble offentliggjort, hadde 16 analytikere har oppgitt sine anbefalinger på aksjen. Ni av dem anbefalte salg av Aker Solutions-aksjen. Mens fire hadde hold/nøytral-anbefaling, anbefalte tre analytikere kjøp.

Snittkursmålet var 40,4 kroner, varierende fra 30 til 57 kroner. Til sammenligning var snittkursmålet 35,3 kroner, varierende fra 29 til 55 kroner før rapporten for fjerde kvartal.

DN følger selskapets presentasjon klokken 09.00 onsdag.

Aker Solutions, ASA

 

Les også:
Sunde taper på fergene
Kongen avsatte kronprinsen i Saudi-Arabia
Inntil 400 må gå i oljeserviceselskap  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.