Det amerikanske aksjemarkedet utvidet fallet torsdag kveld, og endte markert ned tynget av biotek- og teknologiaksjer.

- Det er trolig en kombinasjon av begivenheten og enkelte resultater de siste dagene som har satt i gang et salgsrush. Store bevegelser i valuta og råvaremarkedene har spilt en rolle, som også skuffende resultater fra Yelp og Twitter, sier meglersjef Brian Fenske i et New York-basert meglerhus til Reuters.

Ikke fullt så sterke forbrukstall overskygger langt færre førstegangssøkere enn ventet i forrige uke.

Privat forbruk steg +0,4 prosent på månedsbasis i mars, mens en oppgang på 0,5 prosent var ventet, ifølge TDN Finans.

Forbruket for foregående måned ble revidert opp til 0,2 prosent, fra opprinnelig rapporterte 0,1 prosent.

Tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser også at private inntekter hold seg stabil i mars, og var uendret, mens en oppgang på 0,2 prosent var ventet, ifølge TDN Finans.

Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 262.000 per forrige uke, mot reviderte 296.000 uken før. Det var på forhånd ventet 290.000 førstegangssøkende, ifølge TDN Finans.

Nivået er det laveste på mer enn 15 år, ifølge Reuters.

Det løpende snitter for de fire sist ukene var på 283.759 personer, ned 285.000 personer uken før.

Nyheten kommer dagen etter at Fed nedgraderte sitt syn på det amerikanske jobbmarkedet og økonomien i en uttalelse onsdag.

Sentralbanken antyder at den kan komme til å vente minst til tredje kvartal før den begynner å heve renten. Den amerikanske styringsrenten har ligget omtrent uendret på null siden 2008.

- Jeg tror vi kommer til å se tydeligere statistikk ut av andre kvartal og med jobless claims på det lavest nivået på 15 år, peker det definitivt mot en styrking av arbeidsmarkedet, som har vært en klar fokus for Fed, sier sjefstrateg Mark Luschini i Janney Montgomery Scott til Reuters.

Aktivitetsindikatoren Chicago PMI overasker også positivt. Indeksen steg til 52,3 i april, opp fra 46,3 måneden før, mens det var ventet en indeks på 50,0, ifølge TDN Finans.

En indeks over 50 viser tiltakende aktivitet, og vice versa.

Amerikanske nøkkelindekser ved børslutt klokken 22.00 norsk tid:

Dow Jones -1,1 prosent til 17840.85 poeng

S&P 500 -1,02 prosent til 2085,27

Nasdaq -1,64 prosent til 4941,42

Les også:
SAS ny Magnus Carlsen-sponsor

Oljedirektør må gå på dagen
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.