Det amerikanske aksjemarket steg bredt fredag.

Oslo Børs var i likhet med øvringe tonangivende børser stengt i forbindelse med 1. mai.

Tesla-sjef Elon Musk annonserte i torsdag natt norsk tid at selskapet vil ta steget inn i det private strømforsyningsmarkedet gjennom et nytt batterisystem som skal lagre solenergi.

Les også: - Det kan virke som et sykt høyt tall

Det minste batteriet, «Powerwall», ble vist fram torsdag og er ment til å henges opp på innsiden av en garasje eller på utsiden av en husvegg.

«Powerwall» har en kapasitet på 10 kWh og vil koste 3.500 dollar, tilsvarende litt i overkant av 26.000 kroner etter dagens kurs. Batteriene legges ut for salg om tre– fire måneder, ifølge Tesla-sjef Musk.

Batteriene skal være til hjemmebruk og produseres av Tesla Energy.

Det var imidlertid ingen jubel å spore i aksjemarkedet over Musk planeer. Tesla-aksjen var uendret til 226 dollar i ordinær handel fredag.

CV-databasen LinkedIN raste etter å ha skuffet markedet med svakere utsikter, i praksis et resultatvarsel som var betydelig under analytikernes forventninger.

Selskapet ser et justert resultat per aksje på 0,28 dollar i andre kvarta, og 1,9 dollar for året, ifølge MarketWatch.

LinkedIN var ned over 18 prosent.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00:

  • Dow Jones +1,03 prosent til 18024,06
  • S&P 500 +1,09 prosent til 2108,29
  • Nasdaq +1,29 prosent til 5005,39

Les også:
Nepal: Trenger milliarder for å gjenoppbygge landet
Nye Tesla-batterier skal lagre solenergi
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.