Paretos modellportefølje er utstillingsvinduet som skal vise aksjemarkedet og kundene hvor flinke meglerhusets analytikere er til å plukke vinneraksjer. Porteføljen har i årenes løp gitt en svært god avkastning for kundene som har fulgt anbefalingene, men det siste året har det lugget skikkelig. Porteføljen har i flere måneder ikke maktet å generere samme avkastning som markedet forøvrig.

Men i april tok det helt av for Paretos modellportefølje som altså steg 9,5 prosent. Hovedårsaken er oljeaksjen DNO og flyaksjen Norwegian som steg henholdsvis 34 og 32 prosent. Höegh LNG bidro med ti prosent avkastning.

Pareto mener DNO-aksjen steg på grunn av høyere oljepriser og oljeproduksjon i Irak, som bedrer utsiktene for at oljeselskapene som opererer i Kurdistan får betalt for oljeeksporten.

«Norwegian steg 31,67 prosent, drevet opp av lavere enn ventede kostnader på pilotstreiken, sterkere trafikktall for mars, uttalelser fra ledelsen om potensielle leasingkontrakter før sommeren samt bedre enn ventede tall for første kvartal 2015,» skriver Pareto.

Livsforsikringsselskapet Storebrand var porteføljens taper med et fall på 9,1 prosent.

«Storebrand falt kraftig forrige måned etter at markedet sendte aksjen ned 11 prosent etter rapporteringen for første kvartal 2015. Underliggende tall var hovedsakelig på linje med våre estimater, men lavere enn konsensus,» skriver Pareto.

Aksjen får fornyet tillit i mai.

«Selv om kvartalstallene var lavere enn ventet, mener vi kursfallet var overdrevet. Storebrand-aksjen er etter vårt syn meget attraktivt priset sammenlignet med andre finansselskaper,» skriver Pareto, og peker på en P/E på 5,3 for 2016 og en pris/bok på 0,5 for 2015.

Meglerhuset har kursmål 44 kroner, som er opp 60 prosent fra dagens nivå.

Men kursvinneren Norwegian får ikke fornyet tillit i mai, og ryker ut av porteføljen sammen med Salmar og SR-Bank. Inn kommer isteden gassrederiet Avance og BW Offshore.

«Avance tar levering av sine nybygg i et boomende spotmarked som igjen nærmer seg 100.000 dollar per dag,» skriver Pareto.

«Avance kan generere en inntjening per aksje på henholdsvis 40 og 20 kroner i 2015 og 2016, som igjen betyr at Avance potensielt kan betale ut cirka 55 prosent av sin nåværende markedsverdi de neste to årene.»

Pareto ser en oppside på 66 prosent i aksjen.

Aprilvinneren DNO fortsetter i maiporteføljen. Øvrige aksjer i maiporteføljen er Bank Norwegian, Frontline 2012, Höegh LNG og Marine Harvest. Porteføljen har vanligvis bestått av ti aksjer, men er nå strammet inn til kun åtte aksjer.

Også populært på DN.no i dag:

Espens lukrative hobby: Raske bolighandler

Norges Bank om nye boliglånskrav:Hver tredje nordmann ville hatt for mye lån  

Der stoppet boligprisveksten: - Naturlig korreksjon  

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.