DNO International fikk en ebitda på -32 millioner dollar i første kvartal 2015, mot en ebitda på 70 millioner dollar i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det ventet en ebitda på -9 millioner dollar.

Driftsresultatet ble -69 millioner dollar (30), mot ventet -55 millioner dollar, mens driftsinntektene var 26 millioner dollar (113), mot ventet til 38 millioner dollar.

DNO tok i første kvartal 2015 nedskrivninger på 13,2 millioner dollar relatert til eiendeler i Jemen.

Selskapet viser også til at lave oljepriser og betydelig nedgang i lokalt salg førte til at bokførte inntekter falt til 26 millioner dollar i kvartalet.

DNOs samlede inntekter fra Kurdistan, inklusive lokalt salg, var 13,5 millioner dollar i kvartalet.

Produksjonsrekord

Produksjonskapasiteten på DNOs Tawke-felt i irakisk Kurdistan har nå nådd 200.000 fat pr dag. Dette burde bidra til å få etablert en mekanisme for faste eksportbetalinger.

Tidligere denne uken nådde DNO en ny daglig produksjonsrekord på feltet, på 156.379 fat olje, og vil fortsette å øke produksjonen de kommende ukene gjennom oppstart av nye fasiliteter og åpning av brønner.

Det opplyses også at selskapet har innledet diskusjoner med naturressursdepartementet til de kurdiske regionale selvstyremyndighetene i Nord-Irak (KRG) for å bestemme fremtidige produksjonsnivåer, inkludert fordelingen mellom eksporter og lokalsalg.

- Vi er svært stolte over å øke Tawke 200.000-prosjektet til fullføring, og solidifisere posisjonen vår som den ledende operatøren i Kurdistan. Høyere produksjon fra Tawke, inkludert høyere leveringer til Ceyhan, burde bidra til å få på plass faste eksportbetalinger, sier DNOs styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i en kommentar.

- Timingen og størrelsen av eksportbetalingene vil drive nye investeringer på Tawke, som vil være nødvendig for å opprettholde de høye produksjonsratene, tilføyer han.

DNO har inngått nye kontrakter for lokalt salg fra Tawke-feltet i det kurdiske området nord i Irak på i snitt 20.000 fat olje pr dag.

Betingelsene i avtalene inkluderer en splitt på 50/50 med De regionale kurdiske myndighetene (KRG), forhåndsbetaling fra kjøpere og priser basert på en rabatt sammenlignet med Brent-oljeprisen. Realiserte priser er nå i intervallet 35-40 dollar fatet, ifølge rapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Han blir trolig ny Statoil-styreleder

Lundin leverer bedre enn ventet

Det norske gikk fra underskudd til overskudd