Gjensidige Forsikrings finansavkastning skuffet i første kvartal, men analytikerne venter begrensende estimatendringer.

- Resultatet var litt svakere enn markedet ventet. Den lavere bunnlinjen var hovedsakelig drevet av lavere finansavkastning, sier analytiker Christoffer Adams i SEB til TDN Finans.

Handelsbanken Capital Markets og DNB Markets viser også til at finansresultatet skuffet.

Swedbank viser til at konkurransen i Norge øker og at resultatene har toppet ut. Meglerhuset opprettholder reduser-anbefalingen på Gjensidige-aksjen med kursmål 120 kroner.

Adams i SEB trekker på den positive siden frem at forsikringsresultatet var bedre enn ventet, mens guidingen om litt høyere konkurranse innen bedriftsmarkedet fremover var negativt. DNB Markets mener signalene om økt konkurranse kan tynge aksjen.

Fremover tror Adams at priskonkurransen blir tøffere i bedriftsmarkedet, men at Gjensidige i privatmarkedet vil fortsette med strategien der de priser litt over skadeinflasjonen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.