Nylig kuttet Skandiabanken renten på boliglån og hadde dermed laveste listepris på lån over to millioner kroner uten bindinger. Så kom BN Bank på banen med enda lavere rente. Nå jobber begge bankene på spreng for å ta av for søknadsflommen.

– Vi har fått en 15-dobling av søkerbunken og må endre alt av interne planer. Nå jobber vi doble skift, helger og setter inn ledere i saksbehandlingen, sier Gunnar Hovland, administrerende direktør i BN Bank.

BN Bank forteller om 1200 søknader på fem dager, noe som er et svært høyt tall for en liten bank. Skandiabanken er en større bank, og fikk enda flere søknader uken etter kuttet, forteller informasjonssjef Leif-Kjartan Bjørsvik.

– Det blir jobbet overtid, og da vi kuttet renten ble det besluttet å rekruttere fire nye kundekonsulenter, en økning til 21 totalt, sier han.

Ny ungdom

Skandiabanken satte ned nominell rente til 2,66 prosent. Så fulgte BN Bank opp, med kutt ned til 2,6 prosent. Begge disse tilbudene er åpne for alle, uten spesielle kundeprogrammer. Onsdag denne uken meldte også Storebrand seg på i rentekampen ved å kutte renten til 2,7 prosent for kunder som bruker dem som dagligbank. Samtidig gjør banken en vri på sine ungdomslån. Det vanlige er å tilby kunder opp til 34 år spesielle ung-lån, mens Storebrand nå hever grensen til 40 år og kutter renten til 2,5 prosent.

– Folk etablerer seg senere enn før. De tar opp mye lån og øker gjeldsgraden også etter at de er 34 år, sier Hanne Gudding, kommunikasjonssjef i Storebrand.

Unge medlemmer av Akademikerne kan også glede seg over at Danske Bank 18. mai kuttet renten deres til 2,5 prosent. Men i denne banken er man ikke ung etter fylte 34 år.

​Uoffisiell konkurranse

Mens Skandiabanken og BN Bank har kuttet sine priser til henholdsvis 2,66 og 2,6, tilbyr storbankene DNB og Nordea tilsvarende listepriser på 3,25 prosent. Begge har også premiumprogrammer som gir 2,9 prosent rente.

Storbankene fortalte nylig DN at de følger med på renten, men vil ikke si noe før de eventuelt gjør endringer. Det har så langt ikke skjedd noe med deres offisielle renter, men DN har fått inn hundrevis av renterapporter som viser at de definitivt deltar i rentekampen om kunder som pruter eller tar opp nye lån. Begge storbankene deler ut vesentlig bedre renter enn de offisielle, og enkelte kunder har renter ned rundt Storebrands nivå for 40-åringer.

Hovland i BN Bank tror oppmerksomheten rundt rentepruting har hjulpet dem i å tiltrekke kunder, ikke bare den nye renten.

– Jeg tror mange er opptatt av å få en bank der de slipper å prute for å få den beste renten, sier han.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.