Oslo Børs faller noe tilbake fra start tirsdag. Prisene på oljekontrakter ligger omtrent på samme nivå som de gjorde da Oslo Børs stengte fredag.

De store børsene i Europa er lite endret fra start. I markedet er det ny usikkerhet rundt Hellas' muligheter til å betale rundt 300 millioner euro til IMF neste uke.

På makrofronten ventes det oppmerksomhet rundt tall fra USA, hvor ordrene av varige goder ventes å ha falt i april, fra en oppgang i mars.

Ikke «åpenbart attraktive»

UBS skriver i en oppdatering etter rapporteringsperioden for første kvartal at verdsettelsene innen den europeiske olje- og gassektoren ikke er «åpenbart attraktive».

Selv om resultatene isolert sett var oppløftende, virker de ikke bærekraftige, mener UBS. Videre priser verdsettelsene inn en oljepris på 80 dollar per fat.

UBS er derfor fremdeles forsiktige med å investere i sektoren, men foretrekker mer oppstrøm-eksponerte selskaper som Eni, Statoil og BG Group ettersom disse vil tjene mest på en oppgang i oljeprisen som meglerhuset mener vil skje over tid.

Statoil-aksjen faller 0,7 prosent til 149,40 kroner.

Tror på Frontline-fusjon

Av selskapsspesifikke nyheter tirsdag oppgraderer JP Morgan Det norske oljeselskap til nøytral fra tidligere underweight.

Det norske-aksjen handles uendret tirsdag morgen.

For Norsk Hydros del skriver Citi i en oppdatering tirsdag at det fortsatt er press på premiene og prisene innen aluminiumsektoren og at dette vil vedvare.

Hydro-aksjen faller 0,6 prosent til 36,08 kroner.

Frontline legger frem sine resultater for første kvartal 2015 fredag, konsensus venter at selskapet vil legge frem et resultat på 22 millioner dollar, ifølge Tradewinds.

Analytiker Erik Nikolai Stavseth i Arctic Securities tilskriver, ifølge avisen, den ventede utviklingen til svært høye rater i kvartalet.

Stavseth mener videre at selv om Frontline nå genererer brukbar kontantstrøm og den konvertible obligasjonen er tilbakebetalt, har selskapet en eldre flåte som må fornyes.

Arctic Securities venter derfor en fusjon med Frontline 2012.

Frontline stiger 4,5 prosent til 23,20 kroner. Følg kursutviklingen i Frontline-aksjen i DNs børs- og markedssider.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,7 prosent til 648,10 poeng.

Les også:

Europris bekrefter plan om børsnotering

Satser på Telenor

Hellas senker euroen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.