Kongsberg Gruppen mener sannsynligheten for oppkjøp av selskaper som er berørt av nedgangen i oljesektoren har økt.

Det sier konsernsjef Walther Qvam i Kongsberg Gruppen til TDN Finans tirsdag.

- Vi synes prisingen har vært veldig høy i oljeservice. På forsvarssiden har vi ikke hatt behov for å kjøpe noe særlig, sier Qvam.

Qvam sier det særlig er innen avanserte løsninger, som kan utvide selskapets produktspekter i virksomhetene Maritime og Offshore, som det finnes aktuelle oppkjøpskandidater. Tidligere har Kongsberg kjøpt rundt tre til fem mindre nisjeselskaper.

- Nå ser vi på en del større, sier Qvam.

Kongsberg Gruppen tror det kan bli utfordrende for Kongsberg Maritime hvis ikke skipsbyggingen tar seg opp, sier Qvam til TDN Finans.

- Vi lander fortsatt kontrakter. De siste kvartalene har vi fått en lengre horisont, men derfra og utover er det et spørsmålstegn. Det er lite skips- og fartøysbygging, og fortsetter det i to til tre år vil det påvirke virksomheten i rundt halvparten av Kongsberg Maritime, sier Qvam.

Kongsberg Maritime hadde en ordreinngang på rundt tre milliarder i første kvartal 2015.

- Kongsberg er et sammensatt teknologiselskap. Det vil alltid være slik at noen av disse er under rivende utvikling, mens andre er høyt oppe på vekstkurven og skaper mange arbeidsplasser og høy omsetning, sier Qvam.

Han sier at noen av forsvarsproduktene er i starten av en betydelig vekstperiode.

- I sum er de så store at de fører til vekst i hele segmentet over et antall år. For noen av de enkeltproduktene vi leverer innenfor martim sektor, ser vi at digitaliseringen er en fordel for Kongsberg, sier Qvam, men legger til at markedsutsiktene er utfordrende de neste tre til fire årene.

Les også:

Kongsberg Maritime sikret kontrakt til 125 millioner

Sikret Johan Sverdrup-kontrakt til 200 millioner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.