Flyselskapet Norwegian letter fra flatt terreng på Oslo Børs onsdag.

Storbanken og meglerhuset HSBC oppgraderer aksjen til kjøp fra hold, ifølge TDN Finans.

Også meglerhuset Pareto roper kjøp, og høyner samtidig kursmålet til 450 kroner, fra tidligere 400 kroner.

Pareto Securities-analytikerne venter at Norwegians kortdistansesatsning går inn i en fase med lavere vekst, og at det vil løfte marginene, ifølge TDN Finans.

I tillegg venter de at langdistansesatsingen vil være hoveddriveren for inntektsvekst i perioden 2016-2017 ettersom driften er betydelig forbedret de seneste årene.

Streik og uvisshet rundt Norwegians avtaler med amerikanske myndigheter har skapt turbulens rundt selskapet det siste året.

Sålangt i år er aksjen opp omlag 10,5 prosent, noe svakere enn hovedindeksen, som er opp nær 12 prosent i samme periode.

Norwegian snur opp 2,5 prosent til 305,20 kroner etter å ha falt sammenhengende siste fire børsdager, tilsammen nær syv prosent før børsåpnnig onsdag.

Höeghs flytende gasstankrederi stiger markert etter å ha blitt tildelt en FSRU-kontrakt med Octopus LNG for LNG-importterminalen Penco-Lirquén i Concepción Bay i Chile.

Kontrakten har en varighet på 20 år og ventet oppstart i andre kvartal 2018. Estimert gjennomsnittlig årlig bruttobidrag (ebitda) er 36 millioner dollar.

- Med denne kontrakten har vi full kontraktsdekningen for vår FSRU-flåte og derfor vurderer neste trinn i vårt FSRU-ekspansjonsprogram, sier toppsjef Sveinung J. S. Støhle i en melding.

Höegh LNG stiger omkring fem prosent til 114,50 kroner.

Nordea Markets ser frem mot ferske norske sysselsettingstall torsdag og registrerte ledige på fredag, som blir viktige for Norges Bank, ifølge meglerhuset.

" Vi venter at AKU-ledigheten lå uendret på 4,1 prosent i mars, mens vi ser for oss en økning på 1500 personer i registrerte ledige i mai. I sum tolker vi arbeidsmarkedet noe på den svake siden av Norges Banks anslag", heter det i morgenrapporten.

"I tillegg får vi tall for den norske detaljhandelen for april som vi venter at øker med 0,4 prosent m/m, hvilket bekrefter moderat vekst i privat forbruk og noe sterkere enn hva Norges Bank ser for seg", skriver meglerhuset.

Hovedindeksen på Oslo Børs er nær uendret til 642,91 poeng.

Les også:
Arresterer Fifa-topper
Arctic deler ut mer enn det tjente
Asia i dag: Verdens dollarmilliardærfabrikk
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.