Golden Ocean Group fikk et driftsresultat på minus 154 millioner dollar i første kvartal 2015, mot 11 millioner dollar i samme kvartal året før. Det opplyses i selskapets kvartalsrapport torsdag.

Selskapet tok skipsnedskrivninger på 141 millioner dollar i kvartalet. Nedskrivningene er relatert til skipene KSL China, Battersea, Belgravia, Golden Future og Golden Zhejiang, som selskapet i april besluttet å selge og leie tilbake fra Ship Finance.

Nettoresultatet ble minus 75 millioner dollar (11). Driftsinntektene i kvartalet var 18 millioner dollar (20).

Golden Ocean viser til at det i april 2015 besluttet å utsette levering av dets nybyggkontrakter med totalt 79 måneder. Til sammenligning opplyste selskapet i en melding i april om utsettelser knyttet til nybyggprogrammet på rundt 75 måneder.

Golden Ocean venter at driftsinntektene for andre kvartal vil forbli lave og viser til at tørrbulkmarkedet har holdt seg svakt hittil i andre kvartal. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.

Foretrekker spotmarkedet

Selskapet opplyser at fremtidig inntjening vil fortsette å korrelere med spotmarkedet ettersom majoriteten av dets flåte går i spotmarkedet eller på indeks-koblede charterkontrakter.

Videre opplyses det at voldgiftssaken mot Jinhaiwan-verftet ble avsluttet i april, og Golden Ocean-styret er fornøyd med at selskapet nå har mottatt tilbakebetaling for alle de ni kontraktene, inklusive renter på 40,5 millioner dollar.

Strukturelle endringer

Golden Ocean skriver at tørrbulkmarkedet, som ifølge selskapet gikk fra ille til verre i løpet av de fire første månedene av 2015, nå virker å oppleve noen sårt tiltrengte strukturelle endringer. Det vises til at skrapingen har vært høyere enn nybyggleveringene hittil i 2015 både for capesize-skip og for skip mindre enn 40.000 dødvekttonn.

Konvertering av tørrbulk-nybygg til tankskip eller containerskip er gjennomført der det har vært mulig og et ubetydelig antall nye ordre har blitt plassert, ifølge Golden Ocean.

«Til tross for dette, vil det være utfordrende for sektoren i de kommende månedene, noe som bør gi muligheter for de selskapene med utholdenhet og en grei balanse. Golden Ocean har til hensikt å være i forkant av en sårt tiltrengt konsolidering av sektoren», heter det i rapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.