Golden Ocean Group venter at 2015 vil bli et utfordrende år. Ideelt sett mener de at markedet burde være svakt i ett til to kvartaler til slik at tilbudssiden vil innskrenkes ytterligere.

Det sier konsernsjef Herman Billung i Golden Ocean Group under selskapets telefonkonferanse torsdag.

- På en måte håper vi egentlig at markedet vil fortsette å være svakt ett til to kvartaler frem fordi dette vil ha en enda kraftigere effekt på tilbudssiden av skip. Dette vil føre til at situasjonen på eiersiden vil klareres raskere, sier han.

Når det kommer til etterspørselssituasjonen mener Billung at det er noe oppside her.

- Vi tror ikke på det myndighetene i India har sagt om økt egenproduksjon av kull, og venter at landets import vil øke fremover, sier han.

For Kinas del mener Billung at importen fremover vil avhenge av hvordan situasjonen blir med tanke på landets utvikling av vannkraft.

Når det kommer til markedet for jernmalm mener han at importen til Kina vil måtte øke på kort sikt etter trekk fra lager den seneste tiden, for at anslag på

Selskapet venter videre at skarpingen vil avta noe gjennom monsunsesongen, men ta seg opp etter dette gitt fortsatt svakt marked.

- Jeg venter ingen flåtevekst innen capesize i år, sier han.

Uaktuelt med emisjon

Golden Ocean Groups kontantbeholdning vil bryte lånebetingelser en gang i 2016, gitt dagens utsikter. Selskapet har alternativer for finansiering, men ser på emisjon som uaktuelt gitt dagens aksjekurs.

Det sier konsernsjef Herman Billung og finansdirektør Birgitte Ringstad Vartdal i Golden Ocean Group under selskapets kvartalspresentasjon torsdag.

- Når det kommer til hvor lenge vår kontantbeholdning vil vare, vil dette være til en gang i 2016 basert på inneværende fsa-marked, sier Vartdal.

Hun presiserer at bankene er tilfredse med inneværende balanse, og kontantbeholdningen i denne sammenheng relaterer seg til selskapets lånebetingelse, som krever en viss kontantbeholdning, ifølge henne.

Når det kommer til selskapets alternativer i den forbindelse sier Vartdal at selskapet ikke har hatt samtaler med bankene ennå, men at dette er et alternativ.

- Vi har ikke planer om å diskutere dette ennå, men det er et alternativ å diskutere betalingsprofil med disse. I tillegg er det usikrede gjeldsmarkedet til tider er åpent, sier hun.

Med endrede betingelser fra bankene har selskapet kontanter til godt ut i 2017, ifølge henne.

I tillegg er det alltid en mulighet å gjøre mer på transaksjonssiden sier hun, men legger til at dette ikke er noe selskapet vurderer i dag.

Konsernsjef Herman Billung tilføyer at emisjon er det minst sannsynlige alternativet, gitt inneværende aksjekurs.

Les også:

Illrøde tall for Golden Ocean

Kassen går tom uten økte rater

Selger unna skip dnPlus  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.