Frontline Ltd. fikk et driftsresultat på 40 millioner dollar i første kvartal 2015, mot et driftsresultat på 6 millioner dollar i samme periode året før.

Det opplyser selskapet fredag.

Nettoresultat for videreført virksomhet var 31 millioner dollar i kvartalet (-15).

Rederiet hadde totale driftsinntekter på 144 millioner dollar (170).

Frontline venter at det sterke tankmarkedet vil vedvare inn i andre kvartal og at driftsinntektene vil være på linje med første kvartal. Grunnet fire skip i tørrdokk vil imidlertid driftsresultatet antakelig bli lavere enn i første kvartal.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.

Selskapets henting av om lag 88 millioner dollar i ny egenkapital under ATM-programmet i 2015, full tilbakebetaling ved forfall av det utestående på det konvertible obligasjonslånet på 93,4 millioner dollar og fortsatt positiv utvikling i råolje-tankmarkedet i første og andre kvartal i 2015, har alle betraktelig bedret finansiell stilling og utsikter for selskapet, skriver selskapet.

Videre vil avtalen inngått med Ship Finance redusert «break-even»-ratene og sikrer en mer bærekraftig langsiktig struktur.

«Styret og ledelsen kan nå skifte fokus fra balansen til utvikling og vekst. Dette representerer en viktig milepæl for selskapet», heter det.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.