Ann-Beth Freuchen er utnevnt til konserndirektør og leder for forretningsområdet Orkla Confectionery & Snacks, opplyser Orkla i en melding. Hun etterfølger Christer B. Åberg, som går til en stilling som konsernsjef i Hilding Anders. Med utnevnelsen av Freuchen går antallet kvinner i konsernledelsen i Orkla fra null til én.

Det formelle lederskiftet skjer 1. juli 2015.

Freuchen, som er 43 år, har vært administrerende direktør for Orkla Confectionery & Snacks Norge siden selskapet ble opprettet i april 2013, som følge av sammenslåingen av de norske selskapene Kims, Sætre og Nidar. Før det ledet hun Kims Norge. Hun har vært i Orkla siden 1996 og har også erfaring som marketingdirektør og salgsdirektør i tidligere Nidar.

Åberg begynte i sin nåværende stilling i Orkla 1. august 2013, og har vært en del av Orklas konsernledelse. Han går til en stilling som konsernsjef i Hilding Anders, som er Europas ledende leverandør av senger og madrasser.

Orkla opplyser videre at prosessen med å finne Ann-Beth Freuchens etterfølger er igangsatt.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.