Finans Norge mener at Finansdepartementets forslag om harmonisert innføring av uvektet kjernekapitalkrav er positivt, men mener at kravet må differensieres.

Det opplyser bransjeorganisasjonen i en melding mandag.

Etter Finans Norges syn er det positivt at Finanstilsynet foreslår en innføring av uvektet kjernekapitalkrav i takt med EUs innføringsplan. Organisasjonen mener imidlertid det er uheldig at Finanstilsynet mener at det bør være en høy terskel for å differensiere krav til uvektet kapitalandel etter foretakenes kredittrisikoer.

«Finans Norge mener at det uvektede kjernekapitalkravet må kalibreres slik at det er det risikovektede kapitalkravet som normalt blir bindene. Dette innebærer at kravet må differensieres etter forretningsmodell (eksempelvis lavere krav for boligkredittforetak), og ideelt sett bør kravet kun gjelde på konsolidert nivå», heter det i meldingen.

I en annen melding mandag skriver Finans Norge at organisasjonen mener det er positivt at Finanstilsynet vil vurdere tilpasninger i rammene for norsk praktisering av pilar 2-krav i lys av utviklingen i regulering og praksis i EU.

Finans Norge viser til at praksis for tilsynsmessig vurdering av risiko og kapitalbehov er nå under utforming internasjonalt, blant annet er det ventet at ESBs praksis på området vil sette standarden for hvordan rammeverket for pilar 2 og tilsynspraksis i EU utvikler seg.

«Norske myndigheter gjør rett i å følge prosessen nøye og søke å harmonisere norske krav med det som blir gjeldende internasjonalt», heter det.

Les også:

TVNorge får OL

Kraftig børsfall etter Hellas-krise  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.