De amerikanske børsene åpnet noe opp tirsdag etter å ha falt kontinuerlig siden onsdag forrige uke.

Mandag skulle vise seg å bli årets hittil verste dag på Wall Street, drevet av den pågående gjeldssituasjonen i Hellas.

Tirsdag stabiliserte markedene seg noe etter sjokket som fulgte sammenbruddet i forhandlingene mellom Hellas og kreditorene i helgen.

Stabilisering

- Noen investorer kan tro at risikoen relatert til Europa på kort sikt og hvor mye denne kan påvirke USA, er priset inn, sier analysesjef Christian Gattiker ved Julius Baer Group til Bloomberg News.

Gattiker mener markedet ble overrasket over helgen og at dette medførte et stort nedsalg.

- Det vi ser nå er en stabilisering etter dette, sier han.

Han får støtte av senioranalytiker Craig Erlam ved Oanda som ifølge Marketwatch skriver i en oppdatering at han «ikke tror markedene var klare for den utviklingen. (…) Vi har blitt så vant til en løsning i ellevte time. Jeg tror folk bare antok det ville skje igjen».

Klatrer

Fitbit klatrer etter at RBC Capital tok opp dekning på aksjen med «outperform»-anbefaling, og endte opp 14,87 prosent da børsene stengte.

Citigroup og Bank of America er blant bankaksjene som var ventet å hente seg inn tirsdag. Disse avsluttet opp henholdsvis 0,66 prosen og 0,77 prosent like etter børsåpning.

Transocean var opp 1,07 prosent, mens ExxonMobil steg 0,46 prosent.

Selskapet Alcoa meldte før åpning at det har besluttet å stenge Poços de Caldas-aluminiumsmelteverket i Brasil permanent. Kapasiteten på smelteverket har blitt holdt tilbake siden mai 2014 og de underliggende markedsforholdene har ikke blitt bedre, opplyses det.

Nedstengingen av smelteverket fjerner et smelteverk med høy kostnad fra Alcoa-systemet og utgjør et nytt steg i arbeidet med å skape en mer lønnsom virksomhet, opplyses det videre.

Alcoa venter å ta restruktureringskostnader på 100-110 millioner dollar, eller 0,08-0,09 dollar pr aksje, etter skatt i andre kvartal i forbindelse med nedstengingen, fremgår det av en melding.

Etter nedstengningen vil Alocas globale smeltekapasitet bli redusert med 96.000 tonn til 3,4 millioner tonn.

Alcoa-aksjen avsluttet ned 1,76 prosent.

Forbrukeroptimisme

Indeksen for konsumentenes forventninger («consumer confidence») i USA var 101,4 i juni. Indeksen for foregående måned ble revidert til 94,6 fra opprinnelig rapporterte 95,4.

Dette viser tall fra The Conference Board, offentliggjort tirsdag, melder Bloomberg News.

På forhånd var det ventet en indeks på 97,4, ifølge en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News.

Indeksen er et mål på de spurte personenes nåværende situasjon og forventninger til sin privatøkonomiske situasjon de nærmeste seks månedene.

Indeksen for nåværende situasjon steg til 111,6 fra 107,1 måneden før, mens indeksen for personenes forventninger til fremtiden steg til 94,6 fra 86,2.

 

 

Les også: - Du akkumulerer gjeld hele tiden

- Hellas har et trumfkort i disse forhandlingene

Da elevene sorterte eksamenskarakterene alfabetisk etter navn gikk det opp for dem

 

Se også:

Nye super-suv fra Mercedes:

Nye super-suv fra Mercedes
Nye super-suv fra Mercedes
00:25
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.