De amerikanske børsene åpnet opp onsdag drevet av ny optimisme knyttet til en løsning for Hellas.

Oppgangen kom etter at Hellas' statsminister Alexis Tsipras skrev i et brev at han i hovedsak er klar til å akseptere alle redningspakkevilkårene, gitt visse endringer.

Eurogruppen vil imidlertid ikke forhandle med Hellas før etter at den greske folkeavstemmingen er gjennomført.

Ifølge Tsipras vil den bli avholdt førstkommende søndag.

- Nyhetsstrømmen rundt Hellas dikterer om investorene er villige til å ta mer eller mindre risiko. Det er tid for markedet å konsolidere etter svært store fall. Kanskje det er håp om en avtale i siste øyeblikk på Hellas, sier megler Steven Santos ved Banco de Investimento Global til Bloomberg News.

Stiger

Forsikringsselskapet Ace steg 0,45 prosent etter selskapet meldte at det ville kjøpe konkurrenten Chubb for 28,3 milliarder dollar, eller 124,13 dollar per Chubb-aksje basert på tirsdagens sluttkurser.

Chubb steg 26,68 prosent. 

Golar LNG sank 1,65 prosent etter at selskapet meldte at det har signert en avtale for et FLNG-prosjekt i Kamerun, opprinnelig meldt i desember 2014.

Flere nøkkeltall

Ellers har det kommet flere nøkkeltall fra USA onsdag.

Blant disse viste tall fra ADP Employer Service at antallet sysselsatte i den private sektoren i USA steg med 237.000 personer i juni, mot ventet 218.000 personer ifølge Bloomberg News.

MBA-lånesøknader var ned 4,7 prosent pr 26. juni fra en oppgang på 1,6 prosent uken før.

Byggeinvesteringene i USA var opp 0,8 prosent i mai, sammenlignet med måneden før, viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter offentliggjort onsdag, ifølge Bloomberg News.

Ifølge estimater innhentet av nyhetsbyrået var det på forhånd var det ventet en oppgang på 0,4 prosent.

Byggeinvesteringene måneden før ble revidert til en oppgang på 2,1 prosent fra en oppgang på 2,2 prosent.

Oljelagrene steg

De amerikanske råoljelagrene steg med 2,4 millioner fat til 465,4 millioner fat i uken frem til 26. juni, viser statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort onsdag ettermiddag.

Til sammenligning var det ventet at lagrene ville være ned 1,8 millioner fat, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

 

 

Les også: Hellas' skjebne avgjøres i kveld

Slik smaker 100 poeng

Wikileaks avslører Norges rolle i hemmelige forhandlinger

 

Se også:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkledet:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.