BW Offshore-aksjen har vært en av de svakeste aksjene innen oljeservice i år med et kursfall så langt på 35 prosent. Prisingen av aksjen målt etter pris/bok har ikke vært lavere siden Papa Terra-prosjektet plaget livet av selskapet i 2012. Ifølge Swedbank er pris/bok nå nede på 0,4.

Men Hermanrud mener det er store skjulte verdier i BW Offshore-aksjen og hadde den i sin anbefalte modellportefølje for juni. Det var et meget ulykkelig valg siden aksjen falt hele 13,2 prosent i juni. Det hjalp ikke at hele seks av ni aksjer i kjøpsporteføljen falt og dermed ga en samlet avkastning for juni på minus 2,5 prosent. Dette er en av årets svakeste måneder for Hermanruds kjøpsportefølje som så langt i har gitt en positiv avkastning på sunne 15,1 prosent. Solaksjen Scatec Solar var en annen svak bidragsyter i kjøpsporteføljen i juni med en negativ avkastning på 7,4 prosent. Aksjene som bidro positivt var Aker og Yara, opp henholdsvis 6,6 og 4,1 prosent.

Mens BW Offshore ødela for kjøpsporteføljen, var Seadrill-aksjen en perle i shortporteføljen siden aksjen falt hele 12,8 prosent i juni. Seadrill har vært svak etter at selskapet mistet en viktig riggkontrakt fra Statoil, samt at storkunden Petrobras tar ned investeringene kraftig. Aksjene i denne porteføljen falt med 3,8 prosent i juni og er så langt i år ned med 16,6 prosent. Igjen viser Hermanrud sin meget gode nese for plukking av shortkandidater. Seadrill har bidratt svært godt til shortporteføljen i lang tid, og det er ingen tegn til at Hermanrud har tenkt å ta aksjen ut av porteføljen med det første.

Tilbake til BW Offshore, som Swedbank fortsatt mener er en kjøpskandidat og får fornyet tillit i porteføljen for juli. Meglerhuset peker på at aksjen gir en løpende direkteavkastning fra utbytte på 12 prosent, at balansen tilsier enda høyere utbytte, samt at det er begrenset kontraktsrisiko med lange kontrakter og oppside i potensielle forlengelser.

Swedbank mener en pris/bok-multippel ned mot 0,4 er beskjedent gitt en ventet, gjennomsnittlig avkastning på egenkapitalen på 8,1 prosent for perioden 2014 til 2018.

Det norske oljeselskap, Storebrand og Tanker Investments rykker inn i porteføljen for juli, mens Statoil og Yara ryker ut. Golden Ocean, Lundin, RCCL og TGS-Nopec tas inn i shortporteføljen, mens Kongsberg Gruppen og Aker Solutions tas ut av porteføljen.

Det norske fikk en uheldig start i kjøpsporteføljen for juli siden aksjen faller 5,5 prosent i dag etter at selskapet fikk avkortet sin eierandelen i Johan Sverdrup-feltet.

 

Se også:

Storrøykeren som ble ultraløper
Etter at Olav Engen stumpet røyken i 1978 har han løpt 2240 løp. Her er hans tips til ferske ultraløpere.
01:32
Publisert:
 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.