Børsene i USA åpnet opp torsdag, men snudde i løpet av dagen.

Oppmerksomheten til markedsaktørene var ventet å være rettet mot arbeidsmarkedsrapporten for juni, som viste at sysselsettingsveksten var lavere enn ventet, mens arbeidsledigheten falt til 5,3 i juni fra 5,5 prosent i mai og lønnsveksten utviklet seg flatt.

Investorene har for øyeblikket skiftet fokuset bort fra gjeldskrisen i Hellas og heller rettet øynene mot den månedlige arbeidsmarkedsrapporten fra USA.

Dette er en viktig faktor i Feds vurdering av når den bredt ventede renteøkningen vil gjennomføres. For øyeblikket sees den første økningen til senere i år en gang.

Tegn til at rentehøyningen kan komme tidligere enn ventet har typisk ført til fall i det amerikanske aksjemarkedet. Enkelte aktører sier imidlertid nå at den første renteøkningen trolig ikke vil bremse opp aksjemarkedet, men bare viser at Fed at har tillit til at den økonomiske veksten er i rute.

- På kort sikt vil det ikke være et hinder for det amerikanske aksjemarkedet. Det er en indikasjon på at økonomien fortsetter å gjøre det bra, som typisk betyr sterkere resultater for selskapene, sier investeringsdirektør Michael Arone i State Street Global Advisors til Wall Street Journal.

Arone forklarer at det heller blir hurtigheten på renteøkningene som blir avgjørende.

Lagrene med naturgass i USA steg med 69 milliarder kubikkfot (BCF), eller 2,75 prosent, til 2,58 billioner kubikkfot i forrige uke.

Det opplyser det amerikanske energidepartementet torsdag ettermiddag. Ifølge anslag fra Bloomberg News var det ventet en oppgang i lagrene på 72 milliarder kubikkfot på forhånd.

 

 

Les også: Her venter folk å bruke mest penger på sin neste bolig

Sprukkent forbilde

Kuwait godkjenner budsjettunderskudd på over 200 milliarder kroner

 

Se også:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkledet:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.