DN presiserer
Gründerne i Euroteam ble frikjent i Oslo tingrett 22. september 2016. Kjennelsen ble ikke anket. Euroteam-gründernes advokat Nicolai V. Skjerdal understreker at det fremgår av kjennelsen at Euroteam har tatt ansvar overfor billettkjøperne da IOC truet med å ugyldiggjøre kjøpte billetter. Han viser videre til at Euroteam ønsket at kundene skulle få pengene tilbake i tide for å kunne områ seg, for eksempel kjøpe billetter hos en annen leverandør.

 

DN skrev i juli 2012 om Euroteam-kunder som ikke fikk OL-billettene sine og billettmillioner som var på avveie fra det omstridte billettselskapet Euroteam.

Det norske billettfirmaet drev videresalg i annenhåndsmarkedet av dyre billetter til kjente musikk- og idrettsarrangementer, men mottok en rekke klager fra misfornøyde kunder som ikke fikk billettene de hadde betalt for.

Politiet startet etterforskning, og Euroteam begjærte oppbud med milliongjeld samme høst.

7392 refusjoner

Nå er det tatt ut tiltale mot tidligere styreleder i og eier av Euroteam Andreas Gyrre (44) og eks-markedsdirektør og varamedlem i styret Øyvind Gunnheim Barlaup (45).

Duoen skal ifølge tiltalen ha forsøkt å få det nederlandske betalingsselskapet Global Collect (GC) til å betale ut 4,8 millioner euro, vel 42,5 millioner kroner etter dagens kurs, til misfornøyde billettkjøpere ved å legge inn 7392 refusjoner.

- Euroteam hadde solgt billetter til ulike arrangementer, blant annet OL i London, da de fant ut at de ikke klarte å levere billettene. De tiltalte forsøkte å få Global Collect til å refundere pengene uten at Euroteam hadde tilgjengelige midler til å gjøre opp for seg, sier politiadvokat Christian Stenberg ved Oslo-politiet til DN.

- Stanset utbetalingene

De to er tiltalt for forsøk på grovt bedrageri, som har en strafferamme på seks år i fengsel, og for ovetredelse av bokføringsloven ettersom det ifølge tiltalen ikke ble ført regnskaper fra begynnelsen av 2011 til konkursåpning i september året etter. Begge de tiltalte nekter straffskyld.

- Global Collect oppdaget forsøket og stanset utbetalingene, forteller politiadvokat Stenberg.

- Vi har registrert at det er kommet tiltale, og min klient erkjenner ikke noen straffskyld i denne saken, sier Andreas Gyrres forsvarer Bjørn Rudjord i advokatselskapet Elden.

- Min klient nekter straffeskyld etter politimesterens tiltale, og kan ikke se at noe er kommet til i denne saken de siste årene som gir grunnlag for en tiltalebeslutning nå, skriver Øyvind Gunnheim Barlaups forsvarer John Christian Elden i advokatfirmaet Elden i en epost.

Les også på DN.no:

Krever «extreme makeover» av dagens byggeregler

Det hjelper ikke å være norsk når Hellas er i brann

«Drittunge» gjør kometkarriere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.