Lavpriskjeden Nille åpnet syv nye butikker og økte inntektene sine med 6,2 prosent i 2014, men driftsresultatet endte likevel på minus 34,7 millioner kroner. De siste fem årene har kjeden levert positivt driftsresultat én gang, i 2012. Fra 2010 til 2014 har kjeden fått et akkumulert driftsresultat på minus 97,7 millioner kroner.

– Vi fikk nye, industrielle eiere i 2011. De så et behov for en real opprydding blant annet i varelager og bedre kontroll på sesongvarer. Dette vises godt på resultatene for 2013 og 2014, sier daglig leder Andreas Jacobsen i Nille.

Nilles holdingselskap Nipa Holding leverer et driftsresultat i 2014 på minus 5,96 millioner kroner, løftet av et positivt resultat i grossistdelen av konsernet.

– Vi er godt fornøyd med resultatet i et helhetlig perspektiv. I andre halvår av 2014 hadde vi tosifret vekst, og det har vi hatt hittil i 2015 også, så nå er vi på full fart oppover igjen, sier Jacobsen.

Nilles inntekter i 2014 var nær 1,7 milliarder kroner, fordelt på 359 egeneide butikker. Kjeden har som mål å ha 400 butikker i Norge.

Kvinnedominert

Rundt 90 prosent av de ansatte er kvinner. Ifølge en uttalelse fra tidligere daglig leder Pål Wibe til DN i 2013 er også nærmere 90 prosent av kundene kvinner. Men ifølge årsberetningen for 2014 er det ingen kvinnelige styremedlemmer i butikkjeden.

– Det stemmer for Nille as, men i holdingselskapet har vi et kvinnelig styremedlem, Hege Holter Brekke i Orkla, sier Jacobsen, som påpeker at holdingselskapets styre har mest innflytelse over driften.

Rike gründere

Nille-kjeden ble grunnlagt av brødrene Mons B. Aarskog og Mathias K. Aarskog. De to har solgt seg ut av kjeden i to omganger. Først kjøpte oppkjøpsfondet Herkules 70 prosent av virksomheten i 2006, og i 2011 kjøpte britiske BC Partners hele kjeden for rundt to milliarder kroner. De to brødrene satt igjen med en samlet gevinst på rundt 1,2 milliarder kroner etter salgene.

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.