Asiatiske børser utvikler seg blandet torsdag.

De kinesiske børsene i Shanghai og Shenzhen faller henholdsvis over to og tre prosent etter å ha flukturert rundt null nesten hele torsdagen på lave volum.

Omsetningen på Shanghai-børsen har halvert seg siden toppen i juni, mens marginhandel, som var toneangivende i å drive børsoppgangen, er redusert til en fjerdedel av tidligere volum. Samtidig er kinesiske myndigheter på banen og kjøper aksjer.

Les mer om Kina-børsene her:

USA spiller inn

I USA endte børsene opp onsdag, drevet av sterke resultatrapporter og uttalelser fra Federal Reserve.

Federal Reserves rentekomité, Federal Open Market Committee, mener det vil være passende å høyne renten når de har sett noe ytterligere bedring i markedet og når de er rimelig sikre på at inflasjonen beveger seg mot to prosent-mål et på mellomlang sikt, ifølge pressemeldingen som ble kunngjort klokken 20:00 onsdag kveld.

Til sammenligning med pressemeldingen etter juni-møtet så har komiteen lagt til ordet «noe» i renteutsiktskommentaren.

Japan-selskaper trekker opp

Japanske aksjer steg på rapporter fra Nintendo og Hitachi, mens yenen svekket seg etter Fed-rapporten. Nikkei 225-indeksen i Japan er opp over én prosent.

- Fed antyder at det nærmer seg renteøkning vil svekke yenen ytterligere mot dollaren. Selv om det er noen svake punkt blant kvartalsrapportene, som den til Panasonic, er hovedbudskapet var resultatsesongen at inntjeningen får støtte fra en svakere yen, sier seniorstrateg Hitoshi Asaoka i Mizuho Trust & Banking til Bloomberg News.

I Sør-Korea faller Samsung Electronics nesten fire prosent i Seoul etter å ha rapportert et justert nettoresultat for andre kvartal som var lavere enn ventet

SENTRALE ASIATISKE BØRSER:

Kursene er oppdatert klokken 08:19. Merk: Markedene stenger på ulike tidspunkter

Nikkei 225 (Japan) 20.523 +1,08%

Topix (Japan) 1.647 +0,81%

Kospi (Sør-Korea) 2.019 -0,91%

Taiex (Taiwan) 8.651 +1,03%

Straits Times (Singapore) 3.255 -0,87%

Shanghai Composite (Kina) 3.689 -2,68%

Shenzhen Composite (Kina) 2.125 -3,30%

Hang Seng (Hong Kong) 24.534 -0,35%

Sensex (India) 27.821 +0,93%

S&P/ASX 200 (Australia) 5.670 +0,81%

 

Les også på DN.no:

Gassgigant venter å kutte 6.000 ansatte

Shell ser nedbemanning på 6.500  

Se DNTV:

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.