Børsene i USA åpnet lite endret mandag, sammenlignet med nivået ved børsslutt fredag.

I løpet av handelsdagen endte imidlertid alle de tre tonangivende indeksene ned.

Ikke så attraktiv

Tall publisert mandag viste at privat forbruk i USA var opp 0,2 prosent på månedsbasis i juni, like mye som ventet, mens private inntekter var opp 0,4 prosent, mot ventet 0,3.

Forbruket i foregående måned ble revidert fra en oppgang på 0,9 prosent til en oppgang på 0,7 prosent.

- Relativt sett bør amerikanske aksjer fortsette å gjøre det bra. Absolutt sett er ikke avkastning så attraktiv ettersom det er stor risiko for ytterligere skuffelse knyttet til veksten i andre kvartal. Dessuten tynges markedet av en sterk dollar, sier strateg Witold Bahrke i Nomura til Bloomberg News.

Negativ historikk

Strateg Sam Stowall i S&P Capital IQ er skeptisk til utviklingen i august.

«August har historisk sett vært en av de verste månedene for aksjer og investorene har ikke hatt lyst til å ta store sjanser siden den forrige toppen i mai», skriver han i en rapport gjengitt av Marketwatch.

ISM-indeksen for juli var 52,7 poeng. Indeksen var ventet å ligge på 53,5, uendret fra måneder før, ifølge Bloomberg News.

Diamond Offshore stiger 1,59 prosent i førhandelen mandag etter selskapet rapporterte bedre resultater enn analytikerne ventet for andre kvartal. Selskapet gjentar at de venter driftsmessige investeringer på 920 millioner dollar i 2015, ifølge Bloomberg News.

Du kan følge børsutviklingen på DNs børs- og markedssider her.

 

 

Les også: Solgt 650.000 kroner over prisantydning - før visning

Har kun timer igjen for å unngå statsbankerott

NHO-kåring: Dette er Norges beste kommune

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Morgendagens konsertmestre:

Morgendagens konsertmestere
00:00
Publisert: