Bankindeksen tapte seg 14,8 prosentpoeng fra sluttnoteringen tirsdag. Hovedindeksen falt med 1,28 prosent i formiddagstimene, mot en sluttnotering på 1,2 prosents tap tirsdag.

Følg Hellas-krisen på DN.no.

Banksektoren, som i dag har en samlet verdi på under én prosent av verdiene fra før finanskrisen i 2008, er svært sårbar som følge av den langvarige gjeldskrisen i landet.

- Mistilliten investorene gir utrykk for i bankene, kan tolkes som skepsis mot gjeldsavtalen mellom Hellas og kreditorene som ligger på bordet i dag, sa sjeføkonom i DNB Markets, Øystein Dørum, til DN etter børsfallet tirsdag.

Han kaller aksjeprisene i de greske bankene «latterlig lavt».

Greske myndigheter innførte en rekke tiltak for å begrense børsnedgangen, som å forby shortsalg og begrense hvor mye en aksje kan falle med en dag til 30 prosent. Shortsalg er en metode for å vedde på, og tjene på, nedgangen til en gitt aksje.

Les også på DN.no:

Analytikere: Oppmerksomheten mot amerikanske nøkkeltall øker

Dubai vil bygge enda et rekordstort innendørs alpinanlegg

Statoil vil utvikle Rosneft-samarbeid

Se DNTV:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se boligmarkedets minste leilighet

Se Oslo-markedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: