Sparebanken Vest fikk et resultat på 348 millioner kroner før skatt i andre kvartal 2015, mot et resultat på 433 millioner i samme periode året før. Justert for salget av seks egne eiendommer under fjorårets periode, var fjorårsresultatet 290 millioner kroner .

Det opplyser banken torsdag.

- Vi har hatt god utlånsvekst, flat kostnadsutvikling og lave tap. Effektene av de fire strategiske og prioriterte satsningsområdene som banken iverksatte i fjor høst for å nå sine overordnede mål, har begynt å materialisere seg. Det er svært gledelig, sier toppsjef Jan Erik Kjerpeseth i en melding.

Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter i perioden ble 584 millioner kroner (575).

Resultat for perioden ble 260 millioner kroner (360). Banken tok nedskrivninger på utlån og tap på garantier på 38 millioner kroner i kvartalet (123).

Nedskrivningene for 2015 forventes rundt 200 millioner kroner basert på dagens markedssituasjon, selv om det er noe økt usikkerhet rundt utviklingen i de økonomiske rammebetingelsene for norsk økonomi.

Sparebanken Vest har en ren kjernekapital (Basel 1 gulv) på 12,3 prosent per utgangen av andre kvartal (11,8).

«Målsettingen om en ren kjernekapitaldekning på 13,5 prosent innen utgangen av 2016 samt utbytteutdeling innen 50-80 prosent av egenkapitalbeviseiernes andel av overskuddet ligger fast. Ambisjonen er å tilby et attraktivt utbyttenivå samtidig som banken er kapitalisert på tilsvarende nivå som de største institusjonene», heter det.

Sparebanken Vest resultat før skatt for første halvår ble 755 millioner kroner, mot 650 millioner kroner i samme periode i jor. Resultatet for første halvår 2014 er eksklusiv ekstraordinære gevinster fra salg av bankens aksjer i Nets og seks av bankens eiendommer. Halvårsresultatet for 2015 tilsvarer en egenkapitalavkastning på 12,3 prosent, sammenlignet med 11,4 prosent eksklusiv engangseffekter i første halvår ifjor, påpeker banken.

Les også:
Austevoll-milliardærene knaller til
Bedre enn ventet for Lerøy
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.