Clarkson Platou Securities oppgraderer Aker Solutions til nøytral fra salg og opprettholder kursmålet på 35 kroner, ifølge en oppdatering torsdag.

Meglerhuset viser til at Schlumbergers kjøp av Cameron øker spekulasjoner rundt oppkjøps- og fusjonsaktiviteten i subsea-bransjen.

Etter meglerhusets syn er Schlumbergers kjøp av Cameron en «bold statement» fra «de beste gutta» om at på lang sikt er integrasjon av utstyr under havoverflaten og på havbunnen nødvendig for å bedre lønnsomheten på dypt vann, og for å utvide mulighetsrommet offshore.

Aker Solutions kan møte samme skjebne som Cameron, tror meglerhuset, og viser til at de har en selskapsverdi (EV) som kun er 25 prosent av den nest største konkurrentens (FMC), en markedsandel på rundt 18 prosent for subseatrær de seneste fem årene, og en formidabel teknologiportefølje.

Men meglerhuset mener en mulig avtale må ha en betydelig premie. I tillegg vil et salg av Aker Solutions kreve godkjenning fra norske myndigheter.

Les også:
Varsler stummende mørke
Oljeaksje til topps på børsen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.