Onsdagens oppgang på nesten fire prosent var ikke nok for amerikanske investorer. Torsdag startet de tre nøkkelindeksene også med oppgang i det som beskrevet som et lettelsesrally. Og rally holdt helt inn til mål.

Likevel mener mange at det er for tidlig å si at faren er over for denne gang.

- Det ser helt klart roligere ut, men det er vanskelig å si hvor bærekraftig disse bevegelsene er. Det er definitivt for tidlig å si at denne runden med volatilitet er over, sier strateg Patrik Schöwitz i JP Morgan Asset Management til Wall Street Journal.

I forkant av børsåpningen jekket også amerikanske statistikkmyndigheter opp BNP-tallene for andre kvartal.

De nye tallene viser en BNP-vekst på 3,7 prosent i andre kvartal, opp fra tidligere rapporterte 2,3 prosent.

USA: Jekker opp BNP-tallene

Venter ytterligere vekst

- Dagens revisjon betyr at den amerikanske økonomien vokser raskere og forbrukernes andel peker mot en sterkere vekst i andre halvdel av 2015, sier sjefaksjestrateg Phil Orlando hos Federated Investors til Marketwatch.com. Han mener den brede aksjeindeksen S&P 500 kan vokse 35 prosent innen utgangen av året om dette holder stikk.

Ikke uventet bidro dette til å løfte aksjene slik denne uken ligger i pluss. Imidlertid er indeksene fortsatt ned om man regner fra nedturen startet i slutten av forrige uke.

Sjefinvesteringstrateg Bruce McCain i Key Private Bank likte oppjekkingen av BNP:

- De økonomiske dataene vi fikk var absolutt oppmuntrende, sa han til Bloomberg News.

Men han er usikker på om det er dataene eller utsiktene til at den amerikanske sentralbanken utsetter den første renteøkningen, som trekker mest opp.

- Det kan se ut som markedet var mer oppmuntret av tanken på at renteoppgangen kan bli utsatt, snarere enn det fundamentale bak aksjeoppgangen, utdypet McCain.

Teslatest

Blant aksjene som gjorde det bra er elbilprodusenten Tesla. Elbilprodusenten har fått stor oppmerksomhet etter at amerikanske Consumer Reports ga bilen 103 av 100 mulige poeng i en test. Ja, du leste riktig. Testerne i Consumer Report ble nødt til å endre skalaen sin etter å ha vurdert Teslas Model S P85D over en lengre periode.

Les også: Tesla sprengte poengskala

Teslas aksjer steg 7,8 prosent til 242,27 dollar.

Kjempeløft i oljeprisen

De gode BNP-tallene fra USA var også med på å løfte oljeprisen. Nordsjøolje omsettes ved handelsdagens slutt til 47,42 dollar, en oppgang på 4,28 dollar siden igår, eller 9,9 prosent.

Les også: Kraftig løft i oljeprisen

Det betyr i praksis at den har reversert den siste ukens nedtur.

Da handelen på Wall Street stengte klokken 22.00 så det slik ut:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.