BW Offshore fikk et driftsresultat på 32 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot 130 millioner dollar i tilsvarende periode året før. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 42 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Selskapets avskrivninger økte fra 57 millioner dollar i andre kvartal 2014 til 72 millioner dollar i andre kvartal 2015. På BW Athena har selskapet avskrevet feltspesifikt utstyr med 15 millioner dollar i kvartalet.

Resultat før av- og nedskrivninger ble 105 millioner dollar i kvartalet mot 183 millioner på samme tid i fjor. På forhånd var det ventet 99 millioner.

Totale driftsinntekter i kvartalet ble 244 millioner dollar mot 320 i andre kvartal 2014, mens selskapet fikk et resultat før skatt på 28 millioner dollar ned fra 112 millioner på samme tid i fjor.

På forhånd var det ventet totalt driftsinntekter på 223 millioner dollar og et resultat før skatt på 28 millioner dollar.

Selskapet har besluttet et kvartalsutbytte på 0,01 dollar pr aksje, mot ventet 0,02 dollar pr aksje.

Ulykke påvirker

BW Offshore opplyser at arbeidet med å tømme og koble fra enheten etter fortsatt etter ulykken på « Cidade de São Mateus» 11. februar 2015 fortsatt pågår.

Vurderingen av kostnadene og nedskrivninger pågår derfor fortsatt.

Frakobling av enheten har blitt betydelig forsinket grunnet godkjenningsprosessen i Brasil, skriver selskapet.

Ettersom enheten er fremdeles på feltet, har det vært utfordrende å få tilgang til å gjøre en nøyaktig vurdering av skader, og dermed også bestemme hvor mye bokført verdi vil bli nedskrevet, fremgår det.

«Nedskrivningen vil bli bokført så snart som et pålitelig estimat kan gjøres», heter det.

Usikker fremtid

BW Offshore mener det i dagens marked er viktig å bevare finansiell kapasitet i lys av en mer usikker fremtid. Selskapet ser fortsatt fall i investeringene i bransjen.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.

Selskapet mener at «det er rimelig å forvente en langvarig nedgang i ordre som blir tildelt», heter det.

Selskapet viser til at enheter som kommer av kontrakter vil bli berørt av redusert antall nye utbygginger.

Samtidig skriver selskapet at flertallet av enhetene i BW Offshores flåte forblir på langsiktige kontrakter med nasjonale og uavhengige oljeselskaper.

«Flåten vil fortsette til å generere en sunn kontantstrøm i tiden fremover», heter det.

 

Les også: Asia i dag: Citigroup: - Kina på vei mot resesjon

Oljeprisen stiger kraftig

Falske fakturaer i budbransjen

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nytt fra Snøhetta:

Nytt fra Snohetta
Redigert film fra Snøhettas nye prosjekt
01:43
Publisert: