Det var knyttet stor spenning til hvorvidt amerikanske investorer hadde ristet av seg den siste ukens uro for en tredje dag på rad fredag. Kort etter åpningen ble det imidlertid klart at det ikke ville bli nok en jubeldag på Wall Street.

Uken startet på en brutal måte mandag da industriindeksen Dow Jones falt 1000 poeng kort tid etter handelsåpningen.

Uken har vært en av de mest volatile i markedet på flere år med store bevegelser i aksjer, valuta og råvarer. Mens frykten for nedgang i Kina fikk ansvaret for den bratte nedgangen, har gode signaler fra den amerikanske økonomien senere i uken bidratt til å løfte aksjene igjen.

Venter mer volatilitet

- Vi er ikke ferdig med volatiliteten i aksjer, sa Andrew Brenner i National Alliance Capital Markets til Bloomberg News. Han viste til at indeksene også torsdag var urolige selv om de endte med solid oppgang.

- Jeg tror det verste er over, men om vi er ute av faresonen ennå? Nei, vi kommer fortsatt til å ha mye volatilitet, sier Brenner.

August ligger an til å bli den verste måneden for S&P 500-indeksen siden mai 2012, ifølge Bloomberg. Medgangen den siste måneden ligger for øyeblikket an til å bli mer enn fire prosent for den brede indeksen. Dette til tross for at de to siste dagene har vært det bratteste lettelsesrallyet på seks år.

Fasiten for uken viser at Dow Jones falt 2,05 prosent, Nasdaq endte ned 1,01 prosent mens aksjene på S&P 500-indeksen var verdt 2,30 prosent mindre fredag kveld enn for en uke siden.

Ved handelsslutt på Wall Street klokken 22.00 norsk tid så det slik ut:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.