Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet ned 0,22 prosent til 592,68 poeng.

Børsfall i Asia og USA var ventet å tyngebørsen, mens kraftig oljeprisoppgang siden børsen stengte tirsdag trekker opp, skriver TDN Finans.

Nedgangen på børsen tiltok etter at den månedlige, norske innkjøpssjefsindeksen viste det laveste nivået siden august 2009.

Følg utviklingen på DNs børs- og markedssier

Oljeprisoppgang

Oljeprisen har steget markert de seneste dagene. WTI-kontrakten steg i løpet av de tre siste handelsdagene i New York med 27 prosent. Dette er den kraftigste oppgangen siden august 1990, da Irak invaderte Kuwait.

Både WTI og Brent har steget med over 20 prosent siden bunnoteringene fra 24. august, noe som tilfredsstiller definisjonen på et «bull-marked».

Fall i Asia

De asiatiske aksjemarkedene falt kraftig i natt, etter at den offisielle innkjøpssjefsindeksen (pmi) for august ble offentliggjort tirsdag morgen i Kina.

Denne viser en måling på 47,3 – det laveste på over seks år. En måling på over 50 markerer en vekst i aktiviteten. Nesten alle delindeksene bekrefter alvoret i situasjonen for Kina.

Les også:

Asia i dag: Mørke skyer over Kina

Krever navnene på norske pornopirater  

Se DNtv: - Må jo tjene 50-60000 for å betjene eiendomsskatten

 

- Må jo tjene 50-60000 for å betjene eiendomsskatten
APs skatteforslag sett fra Bygdøy.
02:09
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.