5. januar er datoen da Nordea Markets anbefalte Norsk Hydro i sin anbefalte ukeportefølje. Kursen sto i 41 kroner og Nordea Markets var en av flere meglerhus som mente at Hydro-aksjen skulle opp til tross for at aluminiumprisen ikke viste fnugg av tegn til å stige.

13. februar hadde Hydro-aksjen steget til over 47 kroner, men siden da har aksjen falt mer eller mindre kontinuerlig til dagens kurs på 28 kroner. Utover våren mistet stadig flere av meglerhusene troen på Hydro-aksjen, men i Nordea Markets levde håpet videre. I dag har aksjen bidratt med en negativ avkastning på 30 prosent til porteføljen. Det er en vesentlig årsak til at porteføljen har en samlet avkastning så langt i år på fattige 0,8 prosent. Konkurrenten DNB Markets, som ga opp Hydro-aksjen for lenge siden, har nesten 30 prosent avkastning i sin portefølje.  

«For oss har Norsk Hydro vært en kattepine hittil i år, men vi forventer å få drahjelp fremover,» sa forvalter Erik Roland i Nordea Markets til DN mandag.

Dette kan vanskelig tolkes annerledes at Nordea-strategene, arme sjeler, har tenkt å holde fast på Hydro-aksjen i lang tid fremover.

Hadde det ikke vært for at Nordea-strategene er profesjonelle folk, med lange utdannelser i økonomi og finans, skulle man tro det hadde gått prestisje i saken og at de nekter å forholde seg til annet enn at Hydro-aksjen skal opp. Det er så kontrært som det kan få blitt. Det er få andre analytikere som i dag har særlig tro på aksjen.

Blant tvilerne er Arctic Securities som i forrige uke advarte i sin morgenrapport at Norsk Hydro kan bli en verdifelle. Meglerhuset anfører en rekke argumenter. Kina har devaluert og tatt bort eksportskatten på enkelte aluminiumprodukter, og det fryktes at Kina vil pumpe (med store bokstaver i morgenrapporten) aluminium ut i markedet. Dermed kan Kina komme til å ødelegge sentimentet i markedet de kommende årene og at Hydro-aksjen vil fortsette å lide

Arctic påpeker at Hydro-aksjen kan se billig ut på dagens pris/bok-multippel på 0,68, men minner om at Hydro-aksjen har handlet på «lave» pris/bok-multipler i perioden 2012 til 2014 da alle ventet på at sentimentet skulle snu. Arctic advarer mot å vedde mot den røde drage og at Hydro-aksjen kan gå inn i samme modus som den var for noen år siden.

Hydro-aksjen steg friske åtte prosent i forrige uke, og lindret noe av Nordeas svake avkastning på Hydro-aksjen. Men får Arctic rett i sine spådommer burde nok Nordea Markets benyttet kursoppgangen til å komme seg ut av aksjen. Men det ville jo vært den endelige bekreftelsen på at meglerhuset har tatt feil i syv måneder. Ved å bli værende er det fortsatt en sjanse til å redusere tapet. Men at dette skal bli en netto positiv bidragsyter til porteføljen i år, må man nesten jobbe i Nordea Markets for å tro på.

Se også:

Nytt fall i Kina
Børsene i Kina falt på nytt mandag morgen etter en opptur i slutten i av forrige uke.
00:58
Publisert:
 

Se DNtv: - Ikke utenkelig at turnusen også står for fall

- Ikke utenkelig at turnusen også står for fall
Dn´s kommentator Bård Bjerkholt mener utgiftene i oljenæringen må ned.
03:06
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.