På de toneangivende europeiske markedene falt DAX 30-indeksen i Frankfurt og CAC 40-indeksen i Paris med 3 prosent. FTSE 100-indeksen i London har en nedgang på 2,8 prosent.

Dermed merket også børsene i Europa nedgang etter at kinesiske myndigheter la fram tall som viser at forventningene i landets industrisektor er lavere enn på lenge. Den såkalte PMI-indeksen sank til 49,7 i august og er på sitt laveste på tre år. Et tall på over 50 indikerer økning i aktiviteten, mens et tall under 50 tyder på lavere aktivitet.

Børsene i Asia opplevde også kraftig nedgang tirsdag. I Shanghai endte hovedindeksen ned 1,23 prosent til 3.166 poeng. Børsene i Hongkong og Sør-Korea falt med henholdsvis 2,2 og 1, 4 prosent.

Verst gikk det utover Tokyo-børsen som stupte 3,8 prosent.

Børsen i Sidney hadde en nedgang på 2,1 prosent.

Oljeprisene har også falt tirsdag. Amerikansk lettolje omsettes for 47,4 dollar fatet, mens nordsjøolje omsettes for 52,17 dollar fatet.

Les også:

Inntil 500 må gå i Aker Solutions  

Asia i dag: Mørke skyer over Kina

Krever navnene på norske pornopirater  

Se DNtv: - Må jo tjene 50-60000 for å betjene eiendomsskatten

 

- Må jo tjene 50-60000 for å betjene eiendomsskatten
APs skatteforslag sett fra Bygdøy.
02:09
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.