Det fremgår av en oppdatering fra kredittanalytiker Alexander Jost i SEB tirsdag.

Kredittvurderingen til Ocean Rig er tatt ned til B fra B+, Pacific Drilling til B- fra B+, Fred Olsen Energy er nedgradert fra BB+ til BB, mens North Atlantic Drilling er tatt ned til B- fra B.

Meglerhuset foretrekker å være «underweight» i riggobligasjoner fordi de venter at verdsettelsen av eiendelene vil falle videre. SEB tok ned sine anslag på lete- og produksjonsinvesteringer og dagrater tidligere i august.

Meglerhuset viser til at sikrede obligasjoner er priset ut fra et «loan to value»-perspektiv, og siden de venter at verdien på riggeiendelene skal falle i 2016, ser de videre nedsiderisiko for de sikrede obligasjonene.

Ut fra et «hold til forfall»-perspektiv begynner SEB i økende grad å bli positive. Dette skyldes i hovedsak fordi prisingen har kommet ned, og ikke fordi de har blitt mer positive til markedet.

«Det er flere obligasjoner som skiller seg ut ved å ha svært attraktive kuponger sammenlignet med kontantprisen i selskaper som enten overleverer fordi de har en god tilgang til kapital, eller har en veldig sterk ordrereserve, som Seadrill og Ocean Rig», heter det.

Ut fra et tradingperspektiv venter de at markedsutviklingen vil legge en demper på hvordan obligasjonene gjør det i markedet og de forblir «underweight».

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Les også:

Inntil 500 må gå i Aker Solutions  

Asia i dag: Mørke skyer over Kina

Krever navnene på norske pornopirater  

Se DNtv: - Må jo tjene 50-60000 for å betjene eiendomsskatten

 

- Må jo tjene 50-60000 for å betjene eiendomsskatten
APs skatteforslag sett fra Bygdøy.
02:09
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.