Petroleum Geo-Services (PGS) endte ned 4,8 prosent, mens oljeserviceindeksen på Oslo Børs endte ned 1,59 prosent.

PGS meldte onsdag morgen at selskapet har besluttet å legge «Ramform Viking» i kaldt opplag etter at skipet har fullført et multiklient-prosjekt utenfor østkysten av Canada sent i oktober.

Analytiker Jørgen Andreas Lande i Clarksons Platou Securities viser i en oppdatering til at seismikkmarkedet svekkes og at PGS nå gjennomfører flere tiltak for å redusere investeringene i 2016 for å bedre selskapets kontantbeholdning.

«Vi nedjusterer våre estimater for 2015-2017 og forskyver levering det siste nybygget til 2017, som samlet sett kutter 2016-investeringene med 34 prosent, noe som motvirkes av en økning på 38 prosent i 2017», skrier Lande i en oppdatering.

Clarksons Platou Securities-analytikerne mener PGS-aksjen nå er et rent veddemål på en gjeninnhenting i 2017. Meglerhuset ser ingen grunn til å kjøpe PGS på kort sikt og fastholder en salgsanbefaling på aksjen med kursmål 4,0 dollar.

Kutter oljekursmål

Nordea Markets nedgraderer anbefalinger og kutter kursmål på en rekke oljeselskaper etter at meglerhuset har nedjustert sitt Brent-oljepris-estimat, det skriver analytikerne Oddvar Bjørgan og Emil Norum Johannessen i Nordea Markets i en oppdatering onsdag.

Nordea Markets tar ned anslaget for Brent-oljeprisen, som nå anslås til 47 dollar i fjerde kvartal, stigende til i snitt 55 dollar i 2016 og til 80 dollar fatet i 2020.

Meglerhuset har nedjustert sine eps-estimater med 20-40 prosent som følge av lavere forventet oljepris fremover.

Blant åtte oljeselskaper anbefaler Nordea Markets kun kjøp på Det norske oljeselskap. Her nedjusteres kursmålet imidlertid til 60 kroner fra tidligere 70 kroner.

For Statoil fastholdes det en hold-anbefaling, mens kursmålet nedjusteres til 135 kroner fra tidligere 145 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,07 prosent til 582,21 poeng, omsatt for 3,577 milliarder kroner.

 

Les også: Inntil 500 ansatte må gå: - Vi står overfor tøffe valg

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Se DNtv: - Må jo tjene 50-60000 for å betjene eiendomsskatten

 

- Må jo tjene 50-60000 for å betjene eiendomsskatten
APs skatteforslag sett fra Bygdøy.
02:09
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.