Oslo Børs endte markert opp torsdag. DNB og Norwegian Air Shuttle var blant aksjene som steg.

Norwegian Air Shuttle sluttet opp 3,4 prosent torsdag. Det sammenlignbare selskapet EasyJet la frem trafikktall torsdag som viste en oppgang på 6,8 prosent i august 2015, sammenlignet med samme periode året før.

Easyjet oppjusterte samtidig resultat før skatt-guidingen for helåret 2015 til 675-700 millioner pund, fra tidligere 620-660 millioner pund på grunn av sterk omsetningsutvikling.

Easyjet-aksjen var opp rundt seks prosent på børsen i London torsdag ettermiddag.

Venter videre Norwegian-oppgang

Norwegian legger fredag morgen frem sine trafikktall for august.

Fondsfinans venter at Norwegian vil fortsette oppgangen. De skriver at august har historisk sett vært en vanskelig måned når det gjelder trafikktall ettersom det har vært en «mellommåned» mellom feriesesongen og oppgangen for forretningsreisetrafikken.

«Vi venter imidlertid at dette vil være et mindre problem dette året ettersom kortdistanse utenfor Norden og langdistanse vil være en større andel og jevne mye av de tidligere sesongmønstrene», skriver meglerhuset i en oppdatering torsdag.

Fondsfinans venter en oppgang på én prosent i yield-veksten og en kabinfaktor på 86,7 prosent.

Pareto Securities venter at Norwegian vil legge frem en vekst i yield på fire prosent på årsbasis og en økning av kabinfaktor på 88,2 prosent (83,6), drevet av lavere produksjonsvekst, bedring for langdistansevirksomheten og toppen av sommersesongen i selskapets nye europeiske markeder.

«I sum venter vi at enhet-inntekten vil stige med ti prosent på årsbasis», heter det.

DNB Markets venter en vekst i yield på fem prosent sammenlignet med tilsvarende måned ifjor. Denne utviklingen er drevet av solid utvikling innen langdistanse og i rutene ut fra Gatwick.

«Vi er positive før oppdateringen men understreker at forventningene i markedet også er høye etter solide tall for juli», heter det i oppdateringen fra DNB Markets, publisert tirsdag.

Norwegian Air Shuttle sluttet opp 3,4 prosent til 379,50 kroner, omsatt for 325 millioner kroner.

DNB-løft

DNB-aksjen sluttet opp 3,7 prosent til 119,00 kroner torsdag.

SEB oppgraderer sin anbefaling på DNB til kjøp fra tidligere hold. Kursmålet holdes uendret på 149 kroner, ifølge en SEB-sektoroppdatering på nordiske banker torsdag.

SEB-analytikerne begrunner oppgraderingen med at DNB-aksjen har hatt den svakeste kursutviklingen av de store nordiske bankene med et kursfall på 14 prosent den seneste uken.

Danske Bank er SEB-analytikernes toppvalg i Norden, mens Handelsbanken er meglerhusets minst foretrukne bank.

DNB ble omsatt for 439 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 2,56 prosent til 597,13 poeng, omsatt for 3,641 milliarder kroner.

Følg utviklingen på DNs børs- og markedssider

Les også: Sjeføkonom advarer mot skjulte problemer i Kina

Se DNtv: - Matbransjen er fremtiden

 

- Matbransjen er fremtiden
Cecilie Fredriksen, styremedlem i Marine Harvest, oppfordrerer NHH-studentene til å velge laks og fisk fremfor finans og tradisjonell konsulentvirksomhet.
00:57
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.