Arctic har en kjøpsanbefaling på Storebrand med kursmål 42 kroner, det er opp cirka 50 prosent fra dagens nivå.

«Storebrand forandres til en virksomhet med lite kapital og høy avkastning på egenkapitalen. Det bør lede til økt utbytte (potensielt 100 prosent noen år frem) i takt med Solvens II-posisjonen bedres!» skriver Arctic til sine kunder.

Håkon Fure, som er Trøims ekspert på bank og forsikring, er valgt inn i styret til Storebrand.

«Håkon Fure er nå i styret og vil trolig arbeide for salg av virksomhet utenom kjernen for å styrke kapitalsituasjonen og rendyrke lønnsomme segmenter!» skriver Arctic.

«Storebrand er igjen i ferd med å bli en aktør innen «non-life» forsikring med avtalen med Akademikerne og vi venter at den høye veksten vil fortsette!» skriver Arctic.

«Non-life» virksomhet bør handle med høyere multipler og en «summen-av-delene»-vurdering tilsier en høyere verdi selv om den garanterte virksomheten verdsettes til null!» skriver Arctic.

En investorgruppe ledet av Trøim har kjøpt til sammen 11 millioner aksjer i Storebrand, vel 2,4 prosent av selskapet. Gruppen er dermed en av Storebrands fem største aksjonærer.

Storebrand-aksjen har steget over 12 prosent siden det ble kjent at Trøim har kjøpt seg inn i Storebrand.

 

Se også:

Slik knyter du en tynn slipsknute
Slik knyter du en tynn slipsknute
00:42
Publisert:

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.