Ingen kan hevde at analytikerne i Arctic mangler nese for hvilke selskaper det lønner seg å ha analysedekning på. 16. august startet Arctic opp med dekning av Veidekke-aksjen med tittelen «On the way to something big..», en klar kjøpsanbefaling og kursmål 105 kroner. Aksjen handlet da rett over 90 kroner.

I dag melder Veidekkes største aksjonær OBOS at det har solgt syv millioner aksjer til kurs 93,50 kroner. Arctic har vært tilrettelegger i transaksjonen og OBOS’ rådgiver. Transaksjonen utgjør 654,5 millioner kroner. Gitt et honorar til Arctic på mellom en og to prosent, har meglerhuset tjent mellom seks og 13 millioner kroner. Trolig snakker vi om et honorar på nærmere to enn en prosent.

Arctic satte kursmål 105 kroner på Veidekke-aksjen. OBOS mener åpenbart det er altfor dyrt siden OBOS har gått med på å selge aksjen til kurs 93,50 kroner. Får meglerhuset rett blir det en hyggelig oppside for kjøperne av aksjen. Folketrygdfondet har i dag kjøpt 1,6 millioner av disse aksjene.

Veidekke-aksjen faller i dag 2,1 prosent til kurs 95,50 kroner på Oslo Børs.

Blant Arctic kjøpsargumenter er at Veidekke er en av Skandinavias ledende entrepenører innen bygg og bolig. I 2014 hadde selskapet en omsetning på 24 milliarder kroner, en vekst på 10,3 prosent fra året før. Gjennomsnittlig omsetningsvekst i perioden 2000 til 2014 er på 6,5 prosent. Driftsresultatet i 2014 var på vel en milliard kroner, en vekst på 50 prosent fra året før. Gjennomsnittlig vekst i perioden 2000 til 2014 er på imponerende 11,9 prosent.

Arctic venter fortsatt god vekst frem til 2017, ni prosent gjennomsnittlig vekst per år i omsetning og 14 prosent gjennomsnittlig vekst per år i driftsresultat.

«Siden oppstarten i 1936 har Veidekke alltid levert overskudd,» skriver Arctic.

Etter nedsalget sitter OBOS igjen med 23,8 millioner aksjer i Veidekke, tilsvarende 17,8 prosent av aksjene.

«OBOS har forpliktet seg til fortsatt å være en betydelig og strategisk langsiktig eier, og representert i styret til Veidekke,» skriver OBOS i en børsmelding.

 

Se også:

Vokser på pukk og grus
Veidekke leverte et resultat på 368 millioner i 2014. Pukk og grus er et av områdene som styrker konsernet.
00:58
Publisert:
 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.