OL-vinneren Olaf Tufte følger i kjølvannet til andre kjente idrettsprofiler.

De siste årene har han gjort som vintersportsutøverne Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie, Kari Traa og Therese Johaug og satset på sin egne klesprodukter.

Nå ser han også de økonomiske resultatene av satsingen. Ifjor økte omsetningen til Tufte Wear fra vel åtte til 23 millioner kroner, og driftsresultatet ble 7,1 millioner. Det er en resultatmargin på nesten 31 prosent.

Svært innbringende

– Veksten ifjor var fin, og vi er opptatt av å vokse lønnsomt og kontrollert. I år ligger vi an til å passere 30 millioner i omsetning, men det avhenger mye av julesalget, sier daglig leder og medeier i Tufte Wear Per Øyvind Jacobsen.

Han kontrollerer 51 prosent av klesselskapet, mens Olaf Tufte eier resten.

Ideen bak satsingen kom i 2007 da Tufte deltok i prøve-OL i Beijing og jaktet på et nytt materiale til rodrakten sin.

39-åringen kom over bambusviskose og utviklet etterhvert produkter med dette sammen med sin kone. De siste årene har kolleksjonen blitt kommersialisert og etterhvert svært innbringende.

Kløfritt undertøy

– Bestselgerne våre er bambull-produktene og boksershortsene. Vi lanserte bambull-undertøy ifjor, et kløfritt undertøy med bambusviskose og merinoull, og har siden utvidet med lue, sokker og andre bambull-produkter, forteller daglig leder Per Øyvind Jacobsen.

Produksjonen skjer i Kina, og i likhet med andre sportsutstyrsprodusenter er den sterke dollaren er utfordring for Tufte Wear.

– Dyr dollar gjør at innkjøpene blir mer kostbare, og det er en utfordring. Dermed blir det ekstra viktig å ha god kontroll på hele kostnadsbildet fremover, sier Jacobsen.

Tufte Wear betalte ikke ut utbytte ifjor og sto ved årsskiftet med 8,3 millioner i egenkapital og 4,5 millioner i gjeld.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.