Tysklands finanstilsyn BaFin sier onsdag at det undersøker handelen i Volkswagen-aksjer, skriver Wall Street Journal.

Tilsynet vil finne ut om Volkswagen burde ha offentliggjort informasjonen om utslippsjuksingen tidligere enn det som ble gjort, og om den forsinkede offentliggjøringen kan ha ført til ulovlig handel.

Ifølge den britiske avisen The Guardian er etterforskningen en «rutinemessig» undersøkelse, og at tilsynet vil sjekke om Volkswagen offentliggjorde børssensitiv informasjon til rett tid.

Mandag falt VW-aksjen 18,6 prosent, etter at amerikanske myndigheter fredag beskyldte bilprodusenten for uttslippsjuks. Det var imidlertid ikke før tirsdag at Volkswagen offentliggjorde at juksingen gjelder elleve millioner biler.

Turbulente dager

Etter å ha åpnet ned mer enn ti prosent onsdag, er Volkswagen-aksjen nå opp rundt tre prosent.

For første gang siden 2011 ble VW-aksjen handlet for under 100 euro onsdag morgen, etter å ha falt over 30 prosent de to foregående dagene.

Ved 11-tiden onsdag snudde derimot kursen. I skrivende stund er aksjen opp 2,83 prosent og handles til 109 euro.

Mandag falt aksjen 18,6 prosent, og tirsdag falt den 19,8 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les alt om Volkswagen-skandalen her.

SE DNTV: VW beskyldes for utspekulert miljøjuks

VW beskyldes for utspekulert miljøjuks
Aksjen til bilgiganten Volkswagen er mandag i fritt fall etter at amerikanske myndigheter har avslørt en utspekulert miljøjuks. Fallet er så stort at børsen her i Frankfurt også går i rødt.
00:42
Publisert: