Telenor planlegger å selge sine aksjer i VimpelCom Ltd, hvor Telenor har en 33 prosent eierandel. Selskapet vil fremover fokusere på å skape verdier innenfor selskapets kjernevirksomheter.

Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet mandag morgen.

Mobilselskapet er under etterforskning for korrupsjon og hvitvasking i en rekke land, etter å ha kjøpt mobilselskap og -lisenser i det korrupte diktaturet Usbekistan.

Les også: – Enhver som var i operativ virksomhet i Vimpelcom, vil ikke være velkommen her på huset

- Eierskapet i VimpelCom, der Telenor har en mindretallsposisjon og er uten mulighet til å kontrollere selskapet, har vært utfordrende. Etter en strategisk gjennomgang og grundige vurderinger har styret sammen med konsernsjefen besluttet å selge Telenors aksjer i VimpelCom Ltd. Salget av eierposten er til aksjonærenes beste, og i samsvar med Telenors langsiktige strategiske fokus, sier Svein Aaser, styreformann i Telenor-konsernet i meldingen.

  Har investert 15 mrd.

Telenor peker på at VimpelCom gradvis har fått mindre betydning for verdien av Telenor, og Telenors egne virksomheter har i samme periode opplevd en betydelig verdistigning.

I dag utgjør markedsverdien av VimpelCom-aksjene om lag åtte prosent av Telenors markedsverdi.

- Vi har hatt en god vekst fra driften i våre konsoliderte selskaper, og vi ønsker å fortsette skape verdier innenfor våre egne kjernevirksomheter. Ambisjon vår er å fortsette å  vise lønnsomhet innen telekommunikasjon, med utgangspunkt i den sterke veksten vi ser i bruk av datatjenester i våre markeder, sier Telenors konsernvsjef Sigve Brekke i meldingen.

Telenor har investert 15 milliarder kroner i VimpelCom.  Selskapet har mottatt 20 milliarder kroner i utbytte og markedsverdien av eierandelen er i dag om lag 20 milliarder kroner.

  Kan ta tid

«Telenor vil nå utforske alle muligheter for å gjennomføre et salg av VimpelCom-aksjene, og vil søke å finne den beste løsningen for både Telenor og selskapets aksjonærer», skriver Telenor.

Selskapet har ennå ikke lagt en definert tidsplan for nedsalget, og understreker at «slike prosesser tar normalt noe tid».

Les også: Mener Vimpelcom-kritikk er ufortjent

Betalte 30 mill. dollar for ren avskrift dnPlus

Jakter på 300 millioner dollar i Vimpelcom-saken

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.