De tre nøkkelindeksene på Wall Street trakk litt i begge retninger tirsdag. Mens Dow Jones endte i pluss, trakk de to andre nedover.

- Vi har hatt fem veldig gode dager på rad, så det er ikke overraskende at vi får en liten tilbaketrekning, sa investeringssjef Michael Mullaney i Fiduciary Trust til Bloomberg News. Han mener det hele er et resultat av at markedet ser seg litt blind på det kortsiktige bildet.

Blant enkeltaksjer steg Pepsico etter at selskapet rapporterte bedre kvartalsresultater enn ventet. Leskedrikkaksjen endte dagen opp 1,3 prosent til 97,05 dollar.

Freeport-McMoRan steg seks prosent etter å ha igangsatt en strategisk vurdering av dets olje- og gassvirksomhet. Aksjen ble omsatt til 11,85 dollar ved handelsdagens slutt.

De amerikanske investorene er fortsatt opptatt av hva Federal Reserve kommer til å foreta seg. Marketwatch tror at aktørene vil ha fokus på en tale John Williams, lederen for San Francisco Federal Reserve, skal holde tirsdag om økonomiske utsikter.

Oljeprisene steg også og prisen på nordsjøolje bikket femti dollar omtrent samtidig med at aksjehandelen startet på Wall Street. Da sluttbjellen lød kostet et fat nordsjøolje 52,02 dollar, en oppgang på 2,77 dollar gjennom dagen.

På en oljekonferanse i London tirsdag har Opecs generalsekretær Abdalla Salem el-Badri sagt at Opev er bekymret over investeringsnivået i bransjen, som kan lede til høyere oljepriser i fremtiden. El-Badri ser en etterspørsel etter Opec-olje på 31,3 millioner fat per dag.

Da Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.