Kort tid etter børsåpning på Wall Street var det klart at investorene tror på nok en god dag i aksjemarkedet. Alle de tre nøkkelindeksene pekte oppover. Selv om den spreke oppgangen tidlig på dagen roet seg litt midtveis ut i handelssesjonen, steg aksjene igjen mot slutten av dagen.

Det resulterte i at indeksene igjen er rundt toppnivået de nådde før det gikk utfor i slutten av august. Den siste oppturen er den lengste siden juli, skriver Marketwatch.com.

- Det vi ser i råvaremarkedene, begynner å smitte over på det globale aksjemarkedet, sier seniorstrateg Chris Jeffery i Legal & General Investment Management til Wall Street Journal.

Han viser til at lavere råvarepriser typisk er positivt for den globale veksten, men at prisene nå har falt så kraftig at investorene setter spørsmålstegn ved likviditeten til selskapene som er eksponert.

- En gjeninnhenting i råvareprisene reduserer presset fra misligholdrisikoen, understreker han.

At man er ved starten av resultatsesongen kan også spille inn. Aluminiumsgiganten Alcoa sparker uoffiselt igang resultatsesongen etter handelsslutt torsdag.

- Det er en spenning i forkant av resultatsesongen, sier Andrew Burkly som leder institusjonell porteføljestrategi hos Oppenheimer & Co til Bloomberg News.

- Vi har fått noen resultater, som Yum! som ikke var veldig sterk. Det er antydninger til lavere vekst, fortsetter Burkly.

Byttet favoritt

Aksjer i helsesektoren ledet an onsdag etter at energi-aksjer har vært investorenes favorittaksjer de siste dagene.

- Energisektoren har hatt et rally de siste dagene, noe som har spredt optimisme til det bredere markedet og det er ikk overraskende å se tegn på konsoldiering etter store gevinster, sier handelssjef Brian Fenske i ITG til Marketwatch.com.

Utover onsdagen faltoljeprisen noe tilbake, og et fat nordsjøolje kostet 51,64 dollar da handelen stengte, en nedgang på 0,54 dollar siden tirsdag kveld. Tidligere på dagen var prisen over 53 dollar fatet.

Selv om det regnes som under ti prosents sjanse for at Federal Reserve vil heve rentene nå i oktober er det fortsatt stor interesse for hva San Francisco-president John Williams sier på sin tale senere onsdag.

Da Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.