Norsk Hydro har undertegnet en intensjonsavtale med det brasilianske gruveselskapet Vale om et mulig kjøp av Vales eierandel på 40 prosent i den brasilianske bauksittprodusenten Mineração Rio do Norte (MRN).

Det fremkommer av en melding fredag.

I meldingen opplyses det at en eventuell avtale vil være avhengig av at partene blir enige om vilkårene for at Hydro skal overta Vales 40 prosents eierandel i MRN, ferdigstilling av Hydros due diligence-prosess, godkjenning fra styret hos begge selskapene og fra relevante konkurransemyndigheter.

«Partene vil også søke støtte fra andre MRN-aksjonærer for transaksjonen og vil fortsette i henhold til betingelsene i aksjonæravtalen», heter det.

MRNs nåværende aksjonærer er Vale (40%), Alcoa (18,2%), South 32 (14,8%), Rio Tinto (12%), CBA (10%) og Hydro (5%).

MRN ligger i den vestlige delen av staten Para, hvor Hydros øvrige virksomhet i Brasil også er lokalisert, og er Brasils og en av verdens største bauksittprodusenter. Selskapet har vært i drift siden 1979, og har i øyeblikket rundt 1.400 ansatte og et betydelig antall innleide.

-Ingen frist

Norsk Hydro har ikke angitt noe tidsperspektiv for fullføring av due dilligence-prosessen.

Det sier pressekontakt Halvor Molland i Norsk Hydro til TDN Finans fredag.

-Vi skal nå gjøre due dilligence, og det vil ta den tiden det tar (..) Vi har ikke fastsatt noen frist for gjennomføring, sier han.

Selskapet vil ikke si noe om verdsettelse av MNR.

Molland opplyser videre at kjøpet ikke vil gjøre noe med forsyningssituasjonen for bauksitt fra produsenten for Hydros del ettersom de allerede har en avtale om at de har rett på Vales andel av produksjonen.

-Endringen her blir at vi går fra minste eier til største eier og i så måte får mer innvirkning på driften, sier Molland.

Les også:
- Bonusen for et helt arbeidsliv er altså 400 kroner
Asia i dag: Fastlåst i et middelmådig vekstmønster
Stor og sterk på tolv uker  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.