I magasinet i lørdagens DN fortalte den norske bridge-spilleren Boye Brogeland om hvordan han oppdaget det han mener er juks, og hvordan miljøet har reagert på anklagene.

Les hele historien fra innsiden av bridgemiljøet:

Bridge-baluba etter anklager om juks magasinetPlus  (for abonnenter)

«Falsk svertekampanje»

Under en bridgeturnering i Chicago stusset Brogeland over trekk fra den israelske duoen Lotan Fisher og Ron Schwartz. Etter at anklagene ble publisert på bridgeforumet Bridgewinners.com, har Brogeland mottatt både trusler og varsler om millionsøksmål.

Nå går de israelske bridgespillerne ut i en pressemelding og ber om at World Bridge Federation (WBF) skal etterforske det de to mener er «en falsk svertekampanje mot dem».

«Paranoide og falske»

I pressemeldingen går de to bridge-spillerne meget hardt ut mot den norske bridge-spilleren Boye Brogeland.

«Mr. Brogelands anklager er ikke bare paranoide og falske, men er også et grovt forsøk på å spinne fakta. Til tross for store skader Mr. Brogeland har påført ikke bare vårt gode navn, men også vårt levebrød og karriere, forsøker han å skildre seg selv som et uskyldig offer og later som han er truet, som ikke er noe annet enn løgn».

De sier de har hyret et team juridiske rådgivere og har startet en rettslig prosess mot Brogeland. De mener juksepåstandene er et forsøk på å «fjerne sterkere motstandere fra en stakkarslig og frustrert taper».

Et eventuelt søksmål fra den israelske duoen tar Brogeland med stor ro, og gjentar bare det han tidligere også har svart:

– Bare saksøk meg - please sue me, sier Brogeland. – Og la det gjerne stå på engelsk, slik at de skjønner det om de leser dette.

Brogeland er også oppgitt over en uttalelse fra WBF, der organisasjonen advarer mot en lynsjekultur i miljøet:

– Det som har gitt israelerne blod på tann, er vel denne latterlige uttalelsen fra WBF som kom fredag, der WBF har brukt ord som «lynch mob» og så videre. Det virker på meg som om WBF ønsker å skremme alle som tar tak i noe som WBF burde tatt tak i for mange år siden. De ønsker åpenbart ikke å gjøre noe med jukset, men snarere tvinge alle som prøver til å la være.

Les også:

Den store eplejuicetesten

Prat småbarna smarte!  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.